Izvor: Politika arhiva vesti 14.01.2018

Sin kubanskog emigranta oborio rekord Bila Gejtsa

Politika 14.01.2018
Džef Bezos, direktor „Amazona“, zaradio je 40 milijardi dolara u prvoj godini mandata svog velikog kritičara Donalda Trampa i postao najbogatiji čovek na planeti. Ova godina počela je dobro za Džefa Bezosa (54), vlasnika i direktora američke… »

Donatorski doručak za obnovu Prve kragujevačke gimnazije

Politika 14.01.2018
Kragujevac – U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, koja je četvrtog januara ujutru teško oštećena u podmetnutom požaru, juče u 10 i 30 priređen je donatorski doručak u organizaciji udruženja „300 Kragujevčana”. Pozivu su se odazvali bivši i… »

Krivokapić: Vrhunski uslovi, sjajna ekipa

Politika 14.01.2018
Jedan od najpoznatijih kolorektalnih hirurga u svetu juče s kolegama iz Niša operisao u jednoj od 17 hirurških sala novog Kliničkog centra. Niš – „Imao sam mogućnosti i izuzetne posebne prilike da tokom svoje dugogodišnje karijere kao gost… »

Ljupke lampe „mis sisi”

Politika 14.01.2018
Ne traže mnogo, ni para ni prostora, hoće samo da vam posluže i da ih volite. „Kako su slatke. Mnogo ih volim! Ko kaže da su stvari samo – stvari? One su mnogo više od toga. One su naši prijatelji.” Tako je govorio dizajner dok je oblikovao… »

Anketa sajta Ranker: Tom Henks najbolji glumac svih vremena

Politika 14.01.2018
LOS ANĐELES – Ako je dosad neko sumnjao, stigla je službena potvrda - Tom Henks najbolji je glumac svih vremena, pokazuje anketa sajta Ranker u kojoj je za njega glasalo 1,1 milion ljudi. Henks, kojeg su proslavili filmovi poput Foresta Gampa… »

Duga tradicija uzgoja vinove loze u Negotinskoj Krajini

Politika 14.01.2018
Gajenje vinove loze i proizvodnja vina u Srbiji potiču od vremena starih Rimljana, i vladavine Marka Aurelija Proba (275–282). Sa Fruške gore, gde su posađeni prvi čokoti, gajenje vinove loze se proširilo do Smedereva, a odatle, prateći reku… »

Nemice retko prijavljuju napasnike

Politika 14.01.2018
Mnoge osobe ne usuđuju da prijave seksualno zlostavljanje jer se plaše posledica ili misle da to nema svrhe. Od našeg dopisnika ​Frankfurt, Hajdelberg – Talas prijava za seksualno zlostavljanje u Holivudu, započet javnim istupom žena koje su… »