Ekonomija arhiva vesti 16.01.2018

Kilogrami se gomilaju i zbog manjka joda

Radio 021 16.01.2018
Kako je sezona slava i praznika, svi volimo da se opustimo u hrani i piću sa porodicom i prijateljima. Ne marimo za posledice prejedanja ali one kad-tad izađu na videlo u vidu viška kilograma. Nedostatak joda može biti jedan od razloga zbog kog… »

Prvi stanari u "Beogradu na vodi" na proleće

Srbija danas 16.01.2018
Interesovanje kupaca nadmašilo očekivanja. Useljenje u prvu stambenu zgradu "Beograda na vodi" očekuje se na proleće. Započeli su glavni radovi na najvećem tržnom centru u regionu "BW galeriji", a počela je i prodaja luksuznih brendiranih St… »

Višak u robnoj razmjeni EU sa svijetom povećan u studenom

SEEbiz 16.01.2018
LUXEMBOURG - Višak u robnoj razmjeni 28 zemalja Europske unije sa svijetom porastao je u studenom, poduprt snažnim povećanjem izvoza koji je nadmašio rast uvoza, izvijestio je europski statistički ured. Robni izvoz iz 28-člane Europske unije… »

Uskoro zakon protiv govora mržnje na internetu

SEEbiz 16.01.2018
ZAGREB - Hrvatska će prvi put dobiti zakonsko rješenje koje regulira govor mržnje, poticanje na nasilje i širenje lažnih vijesti na internetu. Vlada se, nakon brojnih prijetnji i govora mržnje koji se pojavljuje na društvenim mrežama i ispod… »

Južina uništava pršute u Dalmaciji, smetlišta puna odbačenih butova

SEEbiz 16.01.2018
SPLIT - Visoke temperature i vlažnost koje vladaju u dosadašnjem dijelu zime drže na mukama gotovo sve koji su obavili kolinje, od Dalmacije do Slavonije. Posebno su na mukama svi na području Cetinske krajine koji su obavili kolinje na tradicionalni… »

PDV na sve pakete iz Kine

SEEbiz 16.01.2018
ZAGREB - Osvrnimo se prvo na nedavnu "veliku pobjedu" u Europskom parlamentu vezanu uz naručivanje izvana. Pred mjesec dana Biljana Borzan, naša zastupnica u Europskom parlamentu, u poruci na Facebooku pohvalila se da se izborila za "odredbe koje će… »

Xi u razgovoru s Trumpom zatražio obnovu sjevernokorejskih pregovora

SEEbiz 16.01.2018
PEKING – Kineski predsjednik Xi Jinping u utorak je u telefonskom razgovoru s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom zatražio da sve uključene strane stvore uvjete za obnovu pregovora sa Sjevernom Korejom. Xi je pozvao na "zajedničke napore kako… »

U Hrvatskoj ove godine više novih avio prijevoznika

SEEbiz 16.01.2018
ZAGREB - Temeljem suradnje Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i partnera u strateškom projektu udruženog oglašavanja, ove se godine može očekivati oko 25 posto više novih avio prijevoznika i letova u domaćim zračnim lukama, a očekuje se i dulja… »

Poslednjih 1.500 strana patnje, Grčka se vraća?

B92 16.01.2018
Atina -- Grčki poslanici usvojili su novi paket mera koje zahtevaju kreditori zemlje, uprkos štrajkovima i protestima koji su izazvali velike zastoje saobraćaja u Atini. Predlog zakona izglasan je sa 154 glasova za, uz 141 protiv i pet uzdržanih dok… »

Komisija za konkurenciju: Hladnjačari nisu ugovarali cenu

Kurir 16.01.2018
Utvrđeno je da su prosečne prodajne cene na domaćem i inostranom tržištu u prvih deset meseci 2017. niže nego u 2016, i to za 11 odsto na domaćem tržištu i 14 odsto u izvozu, dok je u istom periodu prosečna otkupna cena niža za 34 odsto… »