Izvor: B92/Ekonomija arhiva vesti 16.01.2018

Sjajno: Trampe, da li su ovo stvarno vuko*ebine

B92 16.01.2018
Donald Tramp je još jednom „zablistao“, ovoga puta svojim izrazom šithol, a neko je to iskoristio kao sjajan marketinški potez. Američka kompanija za iznajmljivanje nekretnina Airbnb potrošila je čak 100.000 dolara za promociju šithol… »

Vujović: Banke su po definciji konzervativne

B92 16.01.2018
Ministar finansija Dušan Vujović izrazio je očekivanje da će proces rešavanja problematičnih državnih preduzeća ući u završnu fazu. Vujović je novinarima, na marginama konferencije Juromani u Beču, na pitanje kako stoje stvari s… »

Zabluda da oko lešnika nema posla, ali zarada...

B92 16.01.2018
Beograd -- Porodica Mijatović, iz Bačke Palanke, pre osam godina počela je da se bavi proizvodnjom lešnika, a tek za nekoliko godina očekuje pun rod tog jezgrastog voća. Kako tvrdi vlasnik zasada leske Miro Mijatović, a prenosi RTV, njih nije… »

Peković založio hotel za kredit

B92 16.01.2018
Elitnim bečićkim hotelom Mediteran ubuduće će gazdovati podgorička kompanija Spencer&Hill, košarkaša Nikole Pekovića. Peković je odmah nakon knjiženja založio hotel za novi kredit od šest miliona evra, pišu crnogorski mediji. Pred Novu godinu… »

Najveća ukrajinska banka prala pare

B92 16.01.2018
Ukrajinska PrivatBank, najveća banka u zemlji, korišćena je za pranje novca i sumnjive transakcije najmanje 10 godina, saopštila je Centralna banka Ukrajine. "Istragom je utvrđeno da je PrivatBank bila u središtu velikih i koordinisanih prevara… »

Nedimović pozvao francuske firme da ulažu u Srbiju

B92 16.01.2018
Srbija i Francuska će unaprediti saradnju u oblasti evropskih integracija, a posebno u delu koji se odnosi na otvaranje pregovaračkih poglavlja za poljoprivredu. To je rečeno na sastanku ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i ambasadora… »

"Makedonija mala, oslonjena na privredu EU"

B92 16.01.2018
Ministar finansija Makedonije Dragan Tevdovski ocenio je da je politička kriza završena i da sada može da se posveti ozbiljnim ekonomskim aktivnostima. On je, na marginama konferencije Juromani u Beču, rekao da je Makedonija dugoročno gledano želi… »

Spavali na groblju zbog plata, rešenja još čekaju

B92 16.01.2018
Radnici niške Gorice koji se bave pogrebnim uslugama već mesec dana svakodnevno jednosatnim štrajkom upozorenja ukazuju na brojne probleme u preduzeću. Odgovora nadležnih još nema. Uz boje uslove rada, radnici traže i da se preispita rad… »

"To je 33. most i polako ulazimo u završnu fazu"

B92 16.01.2018
Leskovac -- Direktor Koridora Srbije Zoran Babić kazao je da se uveliko radi na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru, da su ostali neki stari problemi, ali da se oni rešavaju. "Ostale su dve ploče na mostu Vrla kod Vladičinog Hana, spajamo i njega i to… »

Digitalni razvod - biznis koji će izgleda da cveta

B92 16.01.2018
Parovi često odluče da se razdvoje usred sezone praznika, ali ćute o tome kako ne bi uznemirili članove porodice. Međutim, i za to postoji rešenje, i neko je od toga napravio biznis. Sada, oni koji donesu takvu odluku ne moraju ni da izađu iz kuće… »