Arhiva » Vesti » Blic 18.01.2018

"Nado moja, Brate, snago, živote": Olivera Ivanovića iz Kosovske Mitrovice ispratile suze i reči najbližih koje kidaju dušu

„Olivere, nado moja, uzeli su mi te, odvojili su te od mene i dece. Evo šta su nam uradili, junače moj. Oteli su nam te“, plakala je juče Milena, supruga Olivera Ivanovića, ispred prostorija GI SDP, gde je telo Olivera Ivanovića bilo izloženo tokom cele noći da bi se na hiljade građana oprostilo od njega.

Blic četvrtak, 18. januar 2018.  |  Ekipa „Blica“

Oliverova sestra Nataša držala je snaju Milenu za ruku, plakala je na njenom ramenu.

- Brate, snago, živote... Ispraćamo te, a nisi želeo da odeš odavde - plakala je sestra Nataša.

U Mitrovici je tokom jučerašnjeg dana vladao muk. Hiljade ljudi bilo je u povorci koju je predvodio Oliverov sin Janko, koji je nosio krst na kojem je ispisano ime njegovog tate Olivera Ivanovića. U tužnoj povorci bila je Oliverova porodica, vladika Teodosije, ali i brojni prijatelji i komšije.

Došli su i oni koji ga nisu poznavali. Od ubijenog Ivanovića oprostila su se sva javna preduzeća iz Kosovske Mitrovice i brojni sportski kolektivi.

Oliverova sugrađanka Ljubinka Milošević plakala je dok je vladika čitao opelo. Prisećala se trenutaka kada joj je Oliver bio jedina podrška u životu.

- Suprug i sin su mi bili uhapšeni, Albanci ih nevine, ni krive ni dužne, držali u zatvoru. Moj Oliver je išao kod njih, molio Albance da ih puste. Da nije bilo njega, moj sin i moj suprug bi još uvek bili utamničeni. Jedino me je on tada razumeo i jedino mi je on pomagao - priča Ljubinka.

Živorad Janković iz severnog dela Kosovske Mitrovice kaže da su Srbi na KiM ostali bez važnog stuba koji je bio garant opstanka srpskog naroda.

- Zalagao se za svakog Srbina, bez obzira na to da li je u pitanju njegov glasač ili neko iz neke druge stranke. Njemu stranačka pripadnost nije bila važna. Znam stotinu slučajeva kada je pomagao i Albancima. Njegovo srce je bilo veliko, a duša čista. Ostali smo bez jednog stuba - rekao je Janković.

Sestra Olivera Ivanovića Nataša Ivanović Ilić na Tviter profilu objavila je emotivnu poruku za svog stradalog brata.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Vučićeva poseta za mir i stabilnost na KiM

Politika četvrtak, 18. januar 2018.

Srbija se oprostila od Olivera Ivanovića

Dnevnik četvrtak, 18. januar 2018.

Oliver Ivanović sahranjen u Beogradu

Slobodna Evropa četvrtak, 18. januar 2018.

Oliver Ivanović sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Politika četvrtak, 18. januar 2018.

©2019 Netmark d.o.o.