Izvor: Benchmark arhiva vesti 18.01.2018

Elegantni Samsung Galaxy A8 (2018) predstavljen u Srbiji

Benchmark 18.01.2018
Saopštenje za javnost Najnoviji telefon iz Samsung Galaxy A serije, A8 (2018), predstavljen je i u Srbiji, a u prodaju kreće od sutra, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 61.990 dinara. Kupci će moći da biraju između crne, orhideja sive i zlatne… »

Google i Huawei promovišu RCS poruke uz pomoć Android Messages aplikacije

Benchmark 18.01.2018
Google i Huawei su oformili partnerstvo kako bi poboljšali prihvaćenost RCS poruka. Google je objavio da će kompanijina RCS-bazirana Android Messages apliakcija uskoro biti integrisana u kompletnu Huawei liniju telefona. Kao što već znamo, RCS bi… »

Instagram testira novu funkciju za direktne poruke

Benchmark 18.01.2018
Nedavno je otkriveno da Instagram testira novu "Type" funkciju za Stories, koja korisnicima omogućava da kreiraju više tekst-fokusirane Stories sadržaje. Međutim, ovo nije sve što Instagram testira, jer je otkrivena još jedna funkcija, pod nazivom… »

Samsung patent sugeriše da će buduće selfi kamere biti smeštene iza ekrana

Benchmark 18.01.2018
Senzori otiska prsta su pomereni na poleđinu telefona, smanjenjem okvira oko ekrana, ali bi se mogli vratiti s prednje strani i biće smešteni ispod ekrana. Selfi kamere se ne mogu premestiti na poleđinu, što je neke proizvođače navelo da kreiraju… »

Firefox 58 donosi novo ubrzavanje browsera

Benchmark 18.01.2018
Mozilla je nedavno predstavila Firefox Quantum (verziju 57), koji je u browser doneo novo ubrzanje i interfejs. Sa Firefoxom 58, Mozilla želi da nastavi da ubrzava browser, a ovoga puta to će biti ostvareno preko streaming kompajliranja i novog… »

HMD za MWC 2018 obećava izuzetne Nokia telefone

Benchmark 18.01.2018
HMD Global je ovu godinu započeo rano i 5. januara je predstavio Nokia 6 (2018) model. Međutim, kompanija je bila tiha tokom CES sajma. Izgleda da je HMD svoje adute čuvao za MWC 2018 - šef proizvodnje Juho Sarvikas je na Twitteru objavio da će… »

Intel priznaje da problemi sa zakrpom za Spectre utiču i na nove Core čipove

Benchmark 18.01.2018
Intel je objavio da su čak i noviji kompanijini procesori pod uticajem čestih restartovanja, koji se pojavljuju nakon Spectre/Meltdown zakrpa. Kompanija je ranije istakla da probleme sa restartovanjem imaju sistemi koji koriste Broadwell i Haswell… »

Brži sajtovi će uskoro imati prioritet u Google Search rezultatima na mobilnim uređajima

Benchmark 18.01.2018
Google je danas zvanično objavio da će početi da brzine učitavanja stranica i performanse sajtova koristi kao parametre i dodatne faktore u određivanju prioriteta prikazivanja rezultata pretrage na mobilnim uređajima. Nova politika nosi naziv "Speed… »

Apple će sa narednim iOS ažuriranjem onemogućiti usporavanje procesora

Benchmark 18.01.2018
Nakon što je otkriveno da Apple usporava svoje čipove kako baterija na telefonima stari, reakcija javnosti je bila u toj meri snažna, da je kompanija morala da ponudi zvaničnu izjavu i izvinjenje kako bi sprečila potencijalne tužbe. Sada, prema… »

U pripremi nova Fable igra?

Benchmark 18.01.2018
Prošlog februara, Playground Games je otkrio planove o testiranju svojih sposobnosti u drugom žanru igara. Developer Forza Horizon igre je do novembra potvrdio da radi na akcionom RPG naslovu u otvorenom svetu, a sada izveštaji sugerišu da je započeo… »