Arhiva » Vesti » B92 20.01.2018

Horgoš: Nezaposleni mesar švercovao mašinu za bitkoin

Carinici su u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Horgoš, sprečili šverc uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin i opreme za uzgoj marihuane.

B92 subota, 20. januar 2018.  |  Â Tanjug
B92: Horgoš: Nezaposleni mesar švercovao mašinu za bitkoin

Neobičan slučaj je otkriven tokom noći 18. januara na ulazu u zemlju, kada je u traku za putnike koji nemaju ništa da prijave stigao "reno espejs" novosadskih registarskih oznaka.

Automobilom je upravljao 38-godišnji srpski državljanin iz Vojvodine, nezaposleni mesar, koji se iz Nemačke uputio u mesto gde živi.

Putovao je u društvu jednog saputnika i dva kućna ljubimca koji su imali uredne pasoše.

Iako su oba putnika rekla da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave, uskoro je utvrđeno da se u gepeku automobila nalaze delovi uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin u vrednosti od preko 10.000 dolara.

Ukratko, bitkoin predstavlja virtuelnu valutu koja nastaje procesom rudarenja, za šta je neophodan specijalni računar koji može da rešava komplikovane jednačine i tako proizvodi virtuelni novac.

Daljim pregledom prtljažnika carinici su pronašli i neprijavljenu opremu za koju se sumnja da je bila namenjena za laboratoriju za uzgoj marihuane.

Među opremom su se nalazili: šator "Grow PRO 2.0", 2 regulatora rasvete, 2 reflektujuća zastora, 2 držača lampe, 1 led svetlo, kao i nekoliko specijalnih sijalica, navedeno je u saopštenju.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Mesar švercovao "mašinu" za bitkoin

Mondo subota, 20. januar 2018.

Horgoš: Nezaposleni mesar švercovao mašinu za bitkoin

Vesti online subota, 20. januar 2018.

Nezaposleni mesar švercovao mašinu za bitkoin

Radio 021 subota, 20. januar 2018.

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.