Arhiva » Vesti » Vesti online 21.01.2018

Tadić: Nemamo vremena za eksperimentisanje, treba nam “5. oktobar”

Predsednik SDS Boris Tadić smatra da opozicija više nema vremena za eksperimentisanje i da je vreme za obnovu nekada velike Demokratske stranke, koja je, kako kaže, jedina donosila pobede protiv vlasti kakva je aktuelna.

Vesti online nedelja, 21. januar 2018.  |  Vestionline, Tanjug

- Takva velika pobeda potrebna nam je danas kao što nam je bila potrebna i 5. oktobra i nakon ubistva Đinđića - rekao je on u intervjuu "Blicu."

Tadić aktuelnoj vlasti prebacuje "uništavanje demokratije" i "vraćanje Srbije u mrak 90-ih", kao i uništavanje tek začetih nezavisnih institucija i stvaranje jednopartijske države.

On kaže i da su za vreme njegovog predsedničkog mandata u Prištini takođe vlast držali politički jastrebovi, pa nije bilo previše prostora za politiku pomirenja i kompromisa.

Uvod u haos: Šta povezuje ubistvo Đinđića i Ivanovića?

Uvod u haos: Šta povezuje ubistvo Đinđića i Ivanovića?

- Međutim, nije pitanje koliko se srpski i albanski ekstremisti devedestih danas na vlasti razumeju, nego sinergija njihovih pogubnih politika i vrednosti. To je najočiglednije u bliskoj povezanosti srpske i albanske mafije. I ponavljam, kad god se razviju zastave lažnog patriotizma, neko negde mahnito krade - rekao je Tadić.

Tadić tvrdi i da od dolaska naprednjaka na vlast evropski put nije uslovljen realnim napretkom i nivoom ostvarenih reformi, već "trgovinom sa ovom vlašću u kojoj se ispunjavaju zahtevi u vezi s Kosovom zarad međunarodnog aplauza i ostanka na vlasti".


Objavljeno na sajtu vesti-online.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Tadić: Vreme za obnovu Demokratske stranke

RTV nedelja, 21. januar 2018.

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.