Izvor: EurActiv arhiva vesti 22.01.2018

Lavrov kaže da je rusofobija gora nego u vreme Hladnog rata

EurActiv 22.01.2018
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je da je rusofobija Zapada gora nego za vreme Hladnog rata i upozorio da Moskva ima "crvene linije" koje treba poštovati. Lavrov je osudio nastojanja da se "Rusija na svaki način kazni" a za zapadne… »

Velika koalicija na pomolu u Nemačkoj

EurActiv 22.01.2018
Razgovori između nemačkih konzervativaca Angele Merkel (CDU/CSU) i socijaldemokrata (SPD) Martina Šulca počinju 22. januara nakon što je vanredni kongres SPD dao zeleno svetlo za drugu rundu pregovora o formiranju tzv. velike koalicije. Ishod će… »

Protesti zbog imena Makedonije

EurActiv 22.01.2018
Spor između Grčke i Makedonije oko imena bivše jugoslovenske republike traje 27 godina i glavna je prepreka makedonskom putu u NATO i Evropsku uniju. Grčka, članica oba saveza, blokira suseda za čije ime tvrdi da pokazuje teritorijalne pretenzije… »

Luda ideja za inovacionu agendu za Zapadni Balkan

EurActiv 22.01.2018
Ako EU planira da koristi isti stari pristup štapa i šargarepe da podstakne Zapadni Balkan na putu ka EU, mogla bi da se razočara. Dokaz za to je Bugarska, trenutno predsedavajuća EU koja i deset godina pošto je ušla u Uniju ima ozbiljne probleme… »