Izvor: RTV arhiva vesti 22.01.2018

Voziti na gas ili na benzin?

RTV 22.01.2018
NOVI SAD - U poslednje vreme sve je veći broj vozača, koji donose odluku da se sa tečnog naftnog gasa vrate benzinski pogon. Da li su razlozi sve učestalijeg uklanjanja uređaja za gas, slabije performanse automobila i eventualni dodatni troškovi i… »

Da li su proizvodi za žene skuplji od onih za muškarce?

RTV 22.01.2018
NOVI SAD - Od malih nogu serviraju nam da je roza boja za devojčice, a plava za dečake. A da li u Srbiji postoji cenovna politika zasnovana na polu? Zašto je roze brijač skuplji od plavog i zašto često biramo proizvode koji su skuplji, iako nemamo… »

Predavanje o Novosadskoj raciji za đake, sutra pomen žrtvama

RTV 22.01.2018
NOVI SAD - Ovogodišnja manifestacija "Ledena tišina - sećanje na žrtve Novosadske racije" u Kulturnom centru Novog Sada, počela je predavanjem "Novosadska racija" Petra Đurđeva, istoričara i direktora Arhiva Novog Sada. Novosadskim đacima… »

Uhapšen učesnik pucnjave u S. Mitrovici u kojoj su ranjeni policajac i dve devojke

RTV 22.01.2018
SREMSKA MITROVICA - Zajedničkim operativnim radom sremskomitrovačke i banjalučke policije, pronađen je i uhapšen V. T. (38), zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, saopštila je danas Policijska uprava… »

Do kraja nedelje pacijenti na Klinici "Dr Miroslav Zotović"

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Novoizgrađeni objekat Klinike za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", na koji se čekalo oko tri godine, biće otvoren do kraja nedelje, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je prilikom obilaska novoizgrađenog objekta… »

Akcije dobrovoljnog davanja krvi u Kikindi

RTV 22.01.2018
KIKINDA - U kikindskom Crvenom krstu svakog drugog utorka u mesecu organizovane su akcije dobrovoljnog davalanja krvi. Akcije se sprovode u saradnji sa vojvođanskim Zavodom za transfuziju krvi i predstavljaju implementaciju centralizovanog sistema… »

"Policija reaguje na svaku pretnju na društvenim mrežama"

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da svi kojima stižu pretnje preko društvenih mreža to treba da prijave policiji i tužilaštvu, koji reaguju na svaku prijavu. "Apsolutno se reaguje na svaku pretnju koja se prijavi… »

Tokio pogodila retka snežna oluja

RTV 22.01.2018
TOKIO - Retka snežna oluja pogodila je danas Tokio, usporilo rad železnice i dovela do otkazivanja oko 250 letova. Sneg je počeo da pada u ranim jutarnjim satima, a meteorološke službe očekuju prestanak padavina u utorak, preneo je Rojters. Kako se… »

Košarkaški turnir gradova prijatelja u Novom Sadu

RTV 22.01.2018
NOVI SAD - Košarkaški savez Novog Sada proteklog vikenda je organizovao Međunarodni turnir gradova prijatelja. Turnir je održan treći put, a na njemu su učestvovali košarkaši i košarkašice iz gradova pobratima Novog Sada. "Predsednik… »

Mitrovčani zadovoljni grejanjem

RTV 22.01.2018
SREMSKA MITROVICA - Kada je reč o grejanju i ceni, većina građana Sremske Mitrovice je zadovoljna uslugama ovdašnje Toplilfikacije. Problema nije bilo od početka sezone grejanja. Stanovi su topli tokom čitavog dana,a kada je u pitanju noć… »