Izvor: RTV arhiva vesti 28.01.2018

Mlekari podržavaju ostanak mladih na selu

RTV 28.01.2018
ŠABAC - Da je biti stočar mukotrpan posao i zanimanje koje ne priznaje ni praznike ni odmor - nije nepoznato. Proizvođači mleka iz Mačve, koja inače slovi za stočarski kraj, ne odustaju od proizvodnje. Mnoge od njih krasi humanost, entuzijazam i… »

Iran pravi Halal internet

RTV 28.01.2018
TEHERAN - Iran planira da napravi sopstvenu, potpuno lokalno kontroliosanu verziju interneta pod nazivom "Halal net" kako bi održao strogu kontrolu protoka informacija u javnosti. Kako prenosi AP, to se dešava u vreme kada se ova zemlja bliži… »

Pirot u znaku peglane kobasice

RTV 28.01.2018
PIROT - Ovaj vikend u Pirotu protiče u znaku peglane kobasice. Održava se Šesti sajam tog jedinstvenog delikatesa. Peglana kobasica je pored ćilima i čuvenog kačkavalja zaštitni znak Pirota. Pravi se od najkvalitetnijeg mesa, ne trpi veštačke… »

Bajmočko bunjevačko prelo čuva tradiciju

RTV 28.01.2018
BAJMOK - Kako su se nekada provodile zimske večeri na vojvođanskim salašima pokazuju prela. Druženja uz pesmu i igru, jelo i piće, svake godine u okolini Subotice okupljaju veliki broj poštovaoca tradicije. Jedno takvo prelo održano je sinoć u… »

Pilot sve traženije zanimanje

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Svetska ekonomija isturila je u prvi plan programere, kao najtraženiju profesiju, ali se na listi traženih zanimanja sve više pominju piloti. Statistika kaže da se svakog dana u vazduh vine osam miliona ljudi i hiljade tona robe. I taj broj… »

Sajam peradarstva u Somboru

RTV 28.01.2018
SOMBOR - Tradicionalno, 42. put, poslednjeg vikenda u januaru, u Somboru je održan Međunarodni sajam peradarstva. Više od tri hiljade eksponata iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije,Češke te veliki broj posetilaca i prebogata ponuda… »

Novosađani bolji od OKK Beograda

RTV 28.01.2018
NOVI SAD - Voša je sinoć u meču 16. kola KLS protiv gostiju iz Beograda prošla put od očaja so sjaja, u nikad lošijem prvom poluvremenu i sa manje poena od starta sezone, ali na sreću pristalica crveno – belih, u nastavku su Novosađani zaigrali… »