Izvor: Novi magazin arhiva vesti 01.02.2018

Intervju Marinika Tepić: Na delu fašizacija društva i sistema

Novi magazin 01.02.2018
Poslanica Nove stranke u republičkom parlamentu Marinika Tepić (Čobanu), posle brojnih pretnji fašista i krajnjih desničara koje je dobila prethodnih meseci na razne načine, izjavila je da se – plaši. Za ovu dugogodišnju aktivistkinju za ljudska… »

Ministri prosvete Srbije i Slovenije najavili obnavljanje protokola o saradnji

Novi magazin 01.02.2018
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević i ministarka obrazovanja Slovenije Maja Makovec Brenčič najavili su danas u Sloveniji bolju saradnju dva ministarstva u oblasti visokog obrazovanja, kao i obnavljanje protokola o… »

Slatkorečivi su sigurna propast: Šta još odaje fatalnog muškarca?

Novi magazin 01.02.2018
Ne mešajte ljubav i zaljubljenost, leptiriće i iskrenu privrženost. To su dva različita pojma, a iako ne postoji nikad sigurnost da vas partner neće povrediti u vezi, postoje ipak naznake koje ukazuju na njegovo loše ponašanje. Prebrzo zbližavanje… »

Turska vojska preuzela kontrolu nad kurdskim selom na severu Sirije

Novi magazin 01.02.2018
Turska vojska preuzela je kontrolu nad kurdskim selom u enklavi Afrin, na severu Sirije, javili su danas turski mediji. Turske snage zauzele su selo Ali Kar u severnom delu Afrina, prenela je državna agencija Anadolija ali nije objavila više informacija… »

Makron u Tunisu rekao da Arapsko proleće još nije gotovo

Novi magazin 01.02.2018
Arapsko proleće nije završeno u Tunisu gde je taj pokret nastao 2011, jer ima zadatak da uspešna demokratska tranzicija ostane model, izjavio je danas u Tunisu predsednik Francuske Emanuel Makron. "Pominje se arapsko proleće i revolucija, i mnogi… »

Pratite svoj puls, otkrićete koliko ste zdravi

Novi magazin 01.02.2018
Broj otkucaja srca u minutu je odličan indikator vašeg zdravstvenog stanja. Ali, koliko je normalno, koliko poželjno i kojom metodom najpreciznije da merite rad vaše životne "pumpe"? Praćenje rada srca je važno za vaše zdravlje i zato se… »

Lovokradice otrovale četiri slona u Zimbabveu

Novi magazin 01.02.2018
Lovokradice su otrovale cijanidom izvor vode i ubile četiri slona u nacionalnom parku u Zimbabveu, saopštili su danas zvaničnici. Nacionalni parkovi Zimbabvea saopštili su da su slonovi pronađeni 25. januara u parku Hvange i da na njima nije bilo… »

Rusija uspešno lansirala 11 satelita

Novi magazin 01.02.2018
Rusija je danas uspešno lansirala 11 satelita sa novog kosmodroma Vostočni na dalekom istoku zemlje, saopštila je ruska svemirska agencija Roskosmos. Raketa Sojuz-2 uspešno je poletela s kosmodroma Vostočni, navela je agencija i dodala da je sve… »

Novi ambasador Crne Gore u Rusiji Ramiz Bašić

Novi magazin 01.02.2018
Novi ambasador Crne Gore u Rusiji Ramiz Bašić uručio je kopije diplomatskih akreditiva Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, čime je i faktički stupio na tu dužnost. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da su Bašić i šef protokola… »

Za četiri decenije na radiju prikupio 50.000 telefonskih brojeva

Novi magazin 01.02.2018
Novinar Ozren Rašić (64) otvorio je na današnji dan pre četiri decenije "velika radijska vrata" Radio Niša i do danas je ostao veran novinarskoj karijeri tokom koje je sarađivao sa više od 50.000 ljudi. Građani Niša, ali i slušaoci širom bivše… »