Arhiva » Vesti » B92 08.02.2018

Narodna stranka: SNS zloupotrebljava upravnike zgrada

Beograd -- Narodna stranka upozorila je danas da Srpska napredna stranka pokušava da zloupotrebi funkcije upravnika zgrada.

B92 četvrtak, 8. februar 2018.  |  Â Beta
B92: Narodna stranka: SNS zloupotrebljava upravnike zgrada

"Naime, SNS u svojim stranačkim prostorijama, prema sopstvenim saopštenjima, organizuje 'obuku' za upravnike stambenih zgrada, na kojima im deli 'informatore' i 'kancelarijski materijal'. Poslednji takav slučaj zabeležen je u prostorijama SNS na Savskom vencu pre dva dana", navela je Narodna stranka u saopštenju.

Dodaje se da stranke nemaju zakonsko pravo da vrše obuku i daju materijalne podsticaje upravnicima zgrada, pa se postavlja pitanje motiva takvog postupanja.

"Imajući u vidu da upravnici zgrada imaju uvid u lične podatke stanara, kao i u njihovo materijalno stanje, osnovano sumnjamo da je na delu organizovano vršenje pritiska nad gradjanima da se glasa za vladajuću koaliciju, preko instrumentalizacije upravnika zgrada", navodi se u saopštenju.

Narodna stranka je ocenila da je instrumentalizacija upravnika zgrada utoliko opasnija što je na delu i masovno prijavljivanje fiktivnog prebivališta u Beogradu za građane iz unutrašnjosti.

"SNS pokušava da preko 'svojih' upravnika zgrada prikrije razmere ovog kaznenog dela", navela je Narodna stranka i upzorila SNS da prekine da pretvara Srbiju u partijsku i policijsku državu.

"Naglašavamo da će odgovarati sva lica koja su vršila kaznena dela poput prijave lažnog prebivališta i zloupotrebe službenog položaja", piše u saopštenju Narodne stranke.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Srpska napredna stranka SNS

©2019 Netmark d.o.o.