Arhiva » Vesti » Glas Zapadne Srbije 08.02.2018

VEČERNjE NOVOSTI: Našem novinaru onemogućeno da izveštava

Glas Zapadne Srbije četvrtak, 8. februar 2018.

Novinaru "Večernjih novosti" Alemu Rovčaninu nije dozvoljeno da prisustvuje sednici već je zamoljen od strane obezbeđenja da napusti malu salu Doma kulture

U Prijepolju je održana Izborna skupština Nove Srbije na kojoj je prisustvovao i predsednik stranke Velimir Ilić. Novinaru "Večernjih novosti" Alemu Rovčaninu nije dozvoljeno da prisustvuje sednici već je zamoljen od strane obezbeđenja da napusti malu salu Doma kulture u kojoj je sednica održana dok je snimatelju užičke televizije 5 omogućeno da nesmetano radi svoj posao.

Prijepolje jedan od retkih gradova gde se stranka Velimira Ilića nalazi na vlasti i u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom. U proteklih godinu dana kako u gradu na Limu tako i širom Srbije ovu stranku su napustili brojni članovi, poslednji primer za to je grad na Đetinji gde je ceo odbor u sredu 7. februara pristutio SNS pa je u tom gradu faktički Nova Srbija prestala da postoji.

U nameri da saznamo da li se lider stranke Velimir Ilić plaši da bi sličan scenario mogao da se dogodi i u Prijepolju novinar našeg lista otišao je na skupštinu stranke koja je bila javna i otvorena za javnost, međutim umesto mogućnosti da dobije odgovor na to pitanje zampoljen je da napusti prostorije.

Inače, pored pristalica Nove Srbije skupu su prisustvovali funkcioneri nekoliko strankana i to Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, zatim Stranke dekokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina, Pokreta socijalista Aleksandra Vulina i osnivač lokalne Demokratske partije Sandžaka Bahrija Beganović.

Novosti


Objavljeno na sajtu glaszapadnesrbije.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.