Arhiva » Vesti » B92 13.02.2018

Uhapšeno šest osoba, među njima i radnici "Kolubare"

U saradnji sa nadležnim službama JP EPS i „Kolubara Usluga“ policija u Lazarevcu rasvetlila je više slučajeva krađe imovine EPS-a.

B92 utorak, 13. februar 2018.  |  Â B92
B92: Uhapšeno šest osoba, među njima i radnici "Kolubare"

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeno je šest osoba, dok su stručne službe EPS-a otkrile 42 slučaja neovlašćene potrošnje električne energije u Novom Pazaru i Tutinu.

Policijski službenici PS Lazarevac uhapsili su trojicu radnika EPS-ovog ogranka RB „Kolubara“ i jednog zaposlenog preduzeća „Kolubara Usluge“ prilikom krađe visokonaponskog kabla u vlasništvu JP EPS – RB „Kolubara“.

Uhapšena je i jedna osoba koja je u januaru 2018. godine ukrala kabl u trafostanici u Velikim CrlŃ�enima, u vlasništvu RB „Kolubara“, kojom prilikom je izgorela trafostanica.

Policajci iz Lazarevca uhapsili su i osobu koja je u januaru ukrala kabl iz trafostanice na površinskom kopu „Tamnava - Zapadno polŃ�e“. JP EPS zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Policijskoj stanici Lazarevac i Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu za saradnju u tim slučajevim.

Akcijom kontrole stručne službe EPS-a su na području Novog Pazara i Tutina pored otkrivenih slučajeva krađe električne energije pronašle i uklonile naprave za ometanje i usporavanje rada brojila kao i veći broj slučajeva umanjenja stanja potrošene električne energije na mernim mestima. U okviru akcija još 30 brojila je dato na ispitivanje radi utvrđivanja ispravnosti merenja potrošnje električne energije.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Hapšenja zbog krađe kablova EPS-a

Radio 021 utorak, 13. februar 2018.

Rasvetljena krađa imovine EPS-a, šest osoba osumnjičeno

Večernje novosti utorak, 13. februar 2018.

Rasvetljena krađa imovine EPS-a, uhapšeno šest osoba

Novi magazin utorak, 13. februar 2018.

EPS: Radnici ukrali kabl, izgorela trafostanica

Mondo utorak, 13. februar 2018.

Lazarevac: Hapšenje zbog krađe imovine EPS

B92 utorak, 13. februar 2018.

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.