Arhiva » Vesti » Benchmark 13.02.2018

Nokia prodala više telefona nego HTC, Sony, Google ili OnePlus

Benchmark utorak, 13. februar 2018.  |  GSMArena

Counterpoint je revidirao svoju prvobitnu analizu i sada ističe da je HMD Global tokom četvrtog tromesečja prošle godine prodao 4,4 miliona Nokia telefona. Analitička kompanija sugeriše da tržišno učešće od 1% Nokia telefone stavlja na ukupno 11. mesto na tržištu.

Kako bi se napravilo bolje poređenje, ističe se da je tokom poslednja tri meseca 2017. godine prodato više Nokia-brendiranih telefona, nego što su ostvarile sledeće kompanije (pojedinačno): HTC, Sony, Google, Alcatel, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Coolpad i Asus.

Nokia brend na određenim tržištima doživljava potpunu renesansu. Ovaj brend je bio među prva tri u Ujedinjenom Kraljevstvu tokom poslednjeg tromesečja, a u top pet je bio u Rusiji, Vijetnamu i na većini tržišta Srednjeg Istoka.

Rezultati prodaje Nokia feature telefona su takođe revidirani. Kompanija je zauzela prvo mesto tokom četvrtog tromesečja, sa 20,7 miliona prodatih modela, a kada je ukupno tržište u pitanju (pametni + feature telefoni) HMD se nalazi na šestom mestu, sa 5% učešća na ukupnom tržištu.

Izvor: GSMArena


Objavljeno na sajtu benchmark.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Nokia uspešnija od mnogih Android proizvođača

Mondo utorak, 13. februar 2018.

Komentari

Ključne reči

Google Nokia Gugl Sony

©2019 Netmark d.o.o.