Arhiva » Vesti » Danas 13.02.2018

Vesić: Povećan budžet za školski sport

Gradski menadžer Goran Vesić istakao je danas da grad u poslednje četiri godine puno ulaže u školski sport, kao i da bi trebalo da nastavi sa promocijom rekreativnog bavljenja sportom.

Danas utorak, 13. februar 2018.  |  Piše: FoNet

Vesić je podsetio da je budžet za organizaciju školskog sporta povećan sa šest miliona dinara, koliko je iznosio pre četiri godine, na 35 miliona, koliko iznosi danas, navodi se u saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje.

Vesić je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, koja je bila domaćin akcije „Mini mini-sport”, koju sprovode Sekretarijat za sport Beograda i Sportski savez Beograda, rekao da je to povećanje veliko, ali nije dovoljno.

Prema njegovim rečima, na školskim takmičenjima u Beogradu učestvuje oko 25.000 osnovaca.

„Ne bi trebalo da zaboravimo ni činjenicu da smo obnovili školska takmičenja, prvo na nivou škola, potom opština, a onda i centralna gradska takmičenja. Na taj način promovišemo zdrav život i sport među učenicima osnovnih škola“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, program „Mini mini-sport“ je nova akcija u kojoj učestvuju učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola, a kojih će ove godine biti između 8.000 i 10.000 đaka.

Generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Jovan Koprivica zahvalio je Gradu i gradskom menadžeru na podršci.

„Na brojku od 25.000 osnovaca, koji učestvuju u programu školskog sporta, uspeli smo da dodamo još 8.000 do 10.000 učesnika koje smo animirali ovakvim akcijama. Zadovoljni smo početkom i sigurno ćemo sledeće godine pokriti još osnovnih škola“, rekao je Koprivica.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.