Arhiva » Vesti » Dnevnik 13.02.2018

Vučić: Poniznost nije mera poštovanja, neću se dodvoravati

VRGINMOST: Poniznost nije mera poštovanja, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vucicć delu hrvatskih novinara i dodao da od njega ne treba da očekuju da se dodvorava i ponižava, niti da pristane na ponižavanje Srbije.

Dnevnik utorak, 13. februar 2018.  |  Tanjug

Vučić je to rekao u razgovoru sa novinarima u Vrginmostu, u kojem su novinari hrvatskog ogranka N1 televizije i televizije Nova insistirali na njegovom govoru u Glini, te da li će se ograditi od tog govora.

"Ono što vi ne razumete to je da su naša viđenja onoga što je bilo 95. godine potpuno različita", rekao je Vučić, u nastojanju da objasni da potrpunio različit pogled Srba I Hrvata na prošlost ne sme da bude razlog da ne razgovaraju o budućnosti.

"Kod vas je mera podrške i poštovanja i ljubavi prema nekom direktno proporcionalna meri poniznosti koju bi prema vama trebalo da pokaže", rekao je Vučić i dodao:

"Takvu vrstu poniznosti, straha i potrebe da vam se dodvoravam nikada nećete videti", rekao je Vučić.

Očekujemo veće poverenje između HR vlasti i Srba

Predsednik Srbije je izjavio da je njegova poseta Hrvatskoj bila od izuzetnog značaja i da postoje oblasti u kojima će se u kratkom vremenskom periodu postići značajni rezultati.

"Očekujemo veće poverenje hrvatskih vlasti i Srba, veću podršku, veće uključivanje u rad državnih organa, rešavanje otvorenih problema za pripadnike srpske zajednice. Mi smo spremni da pomognemo", kazao je Vučić novinarima u Vrginmostu, sumirajući posetu Hrvatskoj.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Predsednik Srbije

©2019 Netmark d.o.o.