Arhiva » Vesti » Mondo 13.02.2018

Stižu nove kartice za seniore - sada stalne

Prvih 40.000 penzionera u Beogradu, korisnika "senior kartica", dobilo je personalizovane kartice s kojima ostvaruju popust na robu i usluge u glavnom gradu.

Mondo utorak, 13. februar 2018.  |  Tanjug

Foto: MONDO, Lana Stošić Ilustracija

Nove lične kartice, umesto dosadašnjih nepersonalizovanih, privremenih, stižu na ličnu adresu, a pored pristiglih sutra će stići narednih 20.000.

S tim će se nastaviti dok svi članovi kluba, a za sada ih je više od 200.000, ne dobiju kartice sa svojim imenom i prezimenom, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Penzionerski klubovi po celom gradu

Mali je istakao i da će penzioneri u svakom delu grada imati bar po jedan klub, kako bi imali mesto na kome će da provode slobodno vreme, rekreiraju se, a gde će, dodaje, biti organizovan veliki broj manifestacija.

Mali je objasnio je da će, zajedno sa karticama, penzioneri dobiti i spisak svih maloprodajnih objekata i preduzeća partnera tog projekta, kako bi na jednom mestu imali sve podatke o tome gde i kolike popuste mogu da ostvare.

"U ovom trenutku imamo više od 200 kompanija koje su članovi ovog kluba, sa 800 maloprodajnih mesta", kazao je gradonačelnik.

On je dodao se taj broj svakim danom povećava, kao što se povećava i broj sugrađana koji postaju deo "Senior kluba", u kome je, prema njegovim rečima, trenutno više od 200.000 penzionera.

"Ovo je sjajan primer kako Gradska uprava i penzioneri mogu lepu stvar da urade, kako gradimo osećaj da svi pripadamo ovom gradu", istakao je gradonačelnik.

Podsetio je da se radi o besplatnoj kartici, sa kojom penzioneri, kada posećuju maloprodajne objekte koji učestvuju u projektu, ostvaruju uštedu srazmernu trinaestoj penziji.

On je pozvao najstarije sugrađane da posete Sajam za treće doba, na kojem će se pričati o senior karticama, ali i o svim manifestacijama i programima koji postoje za njih.


Objavljeno na sajtu mondo.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Počela podela personalizovanih senior kartica

Studio B utorak, 13. februar 2018.

Počela podela personalizovanih senior kartica

Večernje novosti utorak, 13. februar 2018.

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.