Arhiva » Vesti » Novi magazin 13.02.2018

Rasvetljena krađa imovine EPS-a, uhapšeno šest osoba

Policija u Lazarevcu je rasvetlila više slučajeva krađe imovine Elektroprivrede Srbije (EPS) i uhapsila šest osoba, a otkrivena su i 42 slučaja neovlašćene potrošnje električne energije u Novom Pazaru i Tutinu, saopštio je danas EPS.

Novi magazin utorak, 13. februar 2018.  |  Beta

Uhapšena su trojica radnika EPS-ovog ogranka Rudarskog basena "Kolubara" i jedan zaposleni preduzeća "Kolubara Usluge" prilikom krađe visokonaponskog kabla u vlasništvu "Kolubare".

Takođe je uhapšena i jedna osoba koja je u januaru 2018. godine ukrala kabl u trafostanici u Velikim Crlјenima, u vlasništvu "Kolubare", zbog čega je izgorela trafostanica.

Policajci iz Lazarevca uhapsili su i osobu koja je u januaru ukrala kabl iz trafostanice na površinskom kopu "Tamnava - Zapadno polјe".

Stručne službe EPS-a su kontolom na području Novog Pazara i Tutina pored otkrivenih slučajeva krađe električne energije pronašle i uklonile naprave za ometanje i usporavanje rada brojila kao i veći broj slučajeva umanjenja stanja potrošene električne energije na mernim mestima.

U okviru te akcija još 30 brojila je dato na ispitivanje radi utvrđivanja ispravnosti merenja potrošnje električne energije, piše u saopštenju EPS-a.


Objavljeno na sajtu novimagazin.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Hapšenja zbog krađe kablova EPS-a

Radio 021 utorak, 13. februar 2018.

Rasvetljena krađa imovine EPS-a, šest osoba osumnjičeno

Večernje novosti utorak, 13. februar 2018.

EPS: Radnici ukrali kabl, izgorela trafostanica

Mondo utorak, 13. februar 2018.

Lazarevac: Hapšenje zbog krađe imovine EPS

B92 utorak, 13. februar 2018.

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.