Arhiva » Vesti » RTV 13.02.2018

Stefanović: Sporazum sa sindikatom

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić potpisali su danas sporazum kojim su važenje Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike i aneksa tog ugovora produženi na još godinu dana.

RTV utorak, 13. februar 2018.  |  FoNet
RTV: Stefanović: Sporazum sa sindikatom

Ovo je važan trenutak, jer ćemo nakon usvajanja izmena i dopuna Zakona o policiji nastaviti sa pregovorima i potruditi se da u narednom periodu pronađemo modele za još bolju zaštitu policijskih službenika i njihovo materijalno i tehničko opremanje, rekao je Stefanović po potpisivanju sporazuma.

On je poručio da su napadi na policijske službenike nedopustivi i da će se nastaviti razgovori u pravcu pronalaženja načina da se policajci što bolje zaštite od svakoga napada.

Stefanović je zahvalio Nezavisnom sindikatu policije na podršci u zajedničkoj borbi da ljudi u policiji mogu da konkurišu za dobijanje novih stanova pod posebnim uslovima, novu opremu i uniformu, kao i sve drugo što će biti obezbeđeno u 2018. godini.

Lukić je istakao da se potpisivanjem ovog sporazuma dobilo dovoljno vremena da se po usvajanju izmena i dopuna Zakona o policiji blagovremeno uradi novi Poseban kolektivni ugovor za policijske službenike.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Sporazum sa sindikatom

Danas utorak, 13. februar 2018.

Produžen Poseban kolektivni ugovor za policajce

Dnevnik utorak, 13. februar 2018.

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.