Arhiva » Vesti » Telegraf 13.02.2018

Stefanović obišao savremeni monitoring centar u Barajevu: Bezbednost na najvišem nivou, opštinu nadgleda 46 kamera

Reč je o još jednom primeru dobre saradnje policije sa lokalnom samoupravom zbog brige za bezbednost stanovništva

Telegraf utorak, 13. februar 2018.  |  Telegraf.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas, zajedno sa predsednikom opštine Barajevo Slobodanom Adamovićem, Policijsku stanicu u Barajevu u kojoj je počeo sa radom monitoring centar sa kojim je umreženo 46 kamera postavljenih na teritoriji ove opštine.

Nebojša Stefanović prisustvovao predavanju u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece (FOTO)

- Reč je o još jednom primeru dobre saradnje policije sa lokalnom samoupravom zbog brige za bezbednost stanovništva. Uspeli smo, zahvaljujući predsedniku opštine i sredstvima koja je opština obezbedila, da ugradimo 46 kamera koje se nalaze na teritoriji opštine Barajevo. U naredne tri faze ovog projekta, opština će imati dovoljan broj kamera koje će pokrivati svaku raskrsnicu, svaki vrtić, školu, dom zdravlja i ostala mesta gde se građani

okupljaju - rekao je ministar Stefanović.

On je istakao da će to doprineti identifikovanju počinilaca krivičnih dela, ali i preventivnom radu.

- Pomoći će da sprečimo da do krivičnih dela uopšte i dođe, ali i da brzo i efikasno reagujemo u cilju zaštite bezbednosti građana. Važno mi je da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, da policija u zajednici radi sve bolje, ali i da policija, uz nova vozila i uniforme koje su dobili, bude i bolje tehnološki opremljena. Više kamera će svakako omogućiti da policajci efikasnije i brže rade svoj posao, a da građani osete veću bezbednost na ulicama - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs)


Objavljeno na sajtu telegraf.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.