Arhiva » Vesti » Večernje novosti 13.02.2018

Šarčević: Digitalni udžbenici i za nacionalne manjine

Nacrt zakona o udžbenicima koji predviđa uvođenje digitalnih udžbenika u završnoj je fazi, što podrazumeva da će oni biti obezbeđeni i srednjoškolcima, pripadnicima nacionalnih manjina

Večernje novosti utorak, 13. februar 2018.  |  Tanjug

BEOGRAD - Nacrt zakona o udžbenicima koji predviđa uvođenje digitalnih udžbenika u završnoj je fazi, što podrazumeva da će oni biti obezbeđeni i srednjoškolcima, pripadnicima nacionalnih manjina.

Ovo je danas izjavio ministar prosvete Mladen Šarčević na sastanku sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog veća, dodajući da će se zakon u skupstini naći na proleće.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva prosvete, Šarčević smatra da će novi zakon imati veliki značaj za obrazovanje hrvatske, ali i drugih nacionalnih manjina, te poručuje da je vreme za razgovor o osnivanju katedre za hrvatski jezik i o lektorima.

Mladen Šarčević za "Novosti": Prazne učionice postaju vrtići

Predstavnici Hrvatskog nacionalnog veća ocenili su da postoji dobra saradnja sa Ministarstvom, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, te ukazali na potrebu povećanja broja srednjoškolskih profila na hrvatskom jeziku, uz opasku da ima poteškoća u vezi s jezičkom stručnošću kadrova koji predaju na hrvatskom jeziku.

Kopredsedavajući Međuvladinog mešovitog odbora Srbije i Hrvatske i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak rekao je da su otvorena pitanja više stvar dijaloga, nego izmene propisa.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.