Arhiva » Vesti » Večernje novosti 13.02.2018

Vukićević zauzeo 25. mesto u alpskoj kombinaciji, Stevović bez plasmana

Srpski skijaš zauzeo 25. poziciju rezultatom 2:11, 74, dok je Stevović spust završio kao 59, ali nije završio drugu trku

Večernje novosti utorak, 13. februar 2018.  |  Beta

Srpski skijaš Marko Vukićević zauzeo je danas 25. mesto u alpskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, dok je Marko Stevović ostao bez plasmana.

Vukićević je zauzeo 25. mesto rezultatom od 2:11,74 i bio je 5,22 sekunde sporiji od osvajača zlatne medalje Austrijanca Marsela Hiršera.

PROČITAJTE JOŠ: MOK: ZOI neće biti produžene uprkos odlaganjima pojedinih takmičenja

Vukićević je u spustu ostvario vreme od 1:21,31, dok je slalom završio za 50,43 sekundi.

- Danas je bio dobar dan za mene. Zadovoljan sam rezultatom. Spust je bio dobar, slalom je mogao da bude i bolji, ali sam slalom malo trenirao ove godine, a staza je bila ledena i strma tako da je i cilj danas bio veliki uspeh. Dosta dobrih takmičara je ispalo, što pokazuje da je staza bila prava olimpijska - rekao je Vukićević, preneo je Olimpijski komitet Srbije.

- Za dva dana vozim spust za koji treba da napravim korekcije u srednjem delu staze. Videćemo kakvi će biti vremenski uslovi, ali se nadam da će biti bolji nego do sada. Podloga je već sada odlična, samo da ne bude vetra - dodao je on.

Marko Stevović je spust završio kao 59. rezultatom od 1:24,47, ali nije završio drugu trku pa je ostao bez plasmana.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Olimpijske igre Pjongčang

©2019 Netmark d.o.o.