Arhiva » Vesti » B92 14.02.2018

Rute: Širenje Rusije odgovara stvarnosti

Amsterdam -- Premijer Holandije Mark Rute rekao je da izjave ministra spoljnih poslova o ruskom ekspanzionizmu, koji je podneo ostavku, oslikavaju stvarnu situaciju.

B92 sreda, 14. februar 2018.  |  Â Tanjug
B92: Rute: Širenje Rusije odgovara stvarnosti

"Ukoliko pogledate šta je Rusija radila u poslednjih 10-15 godina, politika koju su vodili, morate reći da je usmerena na proširenje", rekao je Rute, prenosi Rojters.

Holandski ministar spoljnih poslova Halbe Zejlstra podneo je ostavku, dan nakon što je priznao da je lagao kada je 2016. godine izjavio da je prisustvovao sastanku na kojem je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da ima detaljne planove za "veliku Rusiju".

Kako je naveo u obrazloženju svoje odluke, njegov kredibilitet je time toliko narušen, da je nemoguće da nastavi svoj posao, prenosi Rojters.

Tokom predizborne kampanje pre dve godine, Zejlstra je rekao da je 2006. godine bio u Putinovoj dači kada je čuo kako lider Kremlja govori o planovima za "veliku Rusiju" koja bi, navodno, obuhvatila i neke ruske susede, međutim u ponedeljak je priznao da nikada nije bio na sastanku s Putinom i da je za navodni Putinov komentar čuo "iz druge ruke".

Ranije danas ruska ambasada u Holandiji odbacila je kao "primer lažne vesti" komentar holandskog ministra spoljnih poslova o navodnom agresivnom ruskom planu za stvaranje "velike Rusije".


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Rute: Širenje Rusije je realnost

Blic sreda, 14. februar 2018.

Ostavka holandskog ministra zbog laži

Danas sreda, 14. februar 2018.

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.