Arhiva » Vesti » RTS 14.02.2018

Pucnjava kod sedišta NSA

RTS sreda, 14. februar 2018.
RTS: Pucnjava kod sedišta NSA

Pripadnici obezbeđenja NSA bili su primorani da otvore vatru nakon što je jutros oko 07.00 sati po lokalnom vremenu neidentifikovani muškarac crnim sportskim vozilom naleteo na kapiju sedišta te agencije pokušavši da, bez odobrenja, uleti u taj kompleks nedaleko od Vašingtona, navode zvaničnici, prenosi Rojters.

Neimenovani federalni zvaničnik blizak istrazi rekao je da ovaj incident, po svoj prilici, nije povezan sa terorizmom.

"Jedno vozilo je pokušalo da uđe u bezbednosni kampus NSA u Fort Midu, u Merilendu, bez dozvole. Tokom incidenta upotrebljeno je oružje, a istraga je u toku", saopštila je NSA.

NSA i FBI, koji vodi istragu, nisu odgovorili na upit da iznesu detalje o tome ko je pucao, a ko je povređen.

NSA je saopštila da je nekoliko osoba prebačeno u bolnice iz tog kompleksa, koji se nalazi 48 kilometara severoistočno od Vašingtona.

Mediji su ranije danas javili da su tri osobe ranjene u toj bazi.

Američke vlasti saopštile su prethodno da policija istražuje pucnjavu ispred sedišta NSA u Fort Midu i da nema "nema više pretnje nakon jutrošnjeg incidenta".

Ranije je navedeno da je auto-put prema Fort Midu zatvoren u oba smera i da je Federalni istražni biro uputio agente da istraže incident.

Foks i Si-Bi-Es njuz prikazali su snimke na kojima se vidi crni džip parkiran u blizini ulaza u kompleks NSA, a na vetrobranu su rupe koje izgledaju kao da su od metaka. Vozilo se nalazilo na kraju slepog puta koji je ograđen sa jedne strane betonskom ogradom, a sa ogradom od lanaca kod same kapije.

Iz Bele kuće je saopšteno da je predsednik SAD Donald Tramp obavešten o incidentu.

Podseća se da su u martu 2015. dve osobe pokušale da se džipom probiju kroz kapiju ovog kompleksa koja je pod velikim obezbeđenjem, pri čemu su policajci ubili jednu od osoba u vozilu. Prema tadašnjim navodima medija, ove osobe su ili pogrešno skrenule ili koristile drogu.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Vašington Rojters Foks

©2019 Netmark d.o.o.