Arhiva » Vesti » RTV 14.02.2018

Marković stigao u Prištinu, razgovarao sa Haradinajem

PRIŠTINA - Premijer Crne Gore Duško Marković stigao je danas u Prištinu gde ga je na aerodromu dočekao predsednik kosovske vlade Fatmir Ljimaj, prenosi RTK na srpskom jeziku.

RTV sreda, 14. februar 2018.  |  Tanjug
RTV: Marković stigao u Prištinu, razgovarao sa Haradinajem

Navodi se da je sa Markovićem u delegaciji i crnogorski ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžiž, kao i da ga je ispred zgrade kosovske vlade dočekao premijer Kosova Ramuš Haradinaj sa ministrima.

Marković i Haradinaj su potom razgovarali i izrazili želju da unaprede dobre odnose.

Ramuš Haradinaj ocenio je da su odnosi sa Crnom Gorom odlični, prenosi RTCG.

"Ovo je poseta koja pokazuje da narodi Crne Gore i Kosova nisu samo susedi, već narodi koji se vole i žžele da napreduju u evroatlantskoj perspektivi", kazao je Haradinaj na konferenciji za novinare sa premijerom Markovićem u Prištini.

"Želimo da dobre odnose unapredimo u korist građana Crne Gore i Kosova, žželimo da podržimo Kosovo na evroatlantskom putu. ŽŽelimo i dobru ekonomsku saradnju i žželimo da svoje iskustvo podelimo s vama", rekao je Marković.

"Sa Kosovom nemamo problema, imamo otvorenih pitanja, ali verujem da ćemo naći odgovore. Crna Gora je okončala proces razgraničenja i žželimo da, kao dobar sused, pomognemo da se to pitanje reši. Ne žželimo da nas razlike povedu u problem, tražićemo najbolje rešenje. Nismo tu da odugovlačimo, mi smo odgovorni ljudi", rekao je Marković, prenosi RTCG.

Haradinaj je kazao da u skupštini Kosova postoji dobra volja za rešavanje pitanja demarkacije s Crnom Gorom. Za njega su i crnogorski oficiri u sastavu KFOR-a dobrodošli.

Marković je dodao da je to izraz odgovornosti Crne Gore da doprinese regionalnoj stabilnosti, poruka mira sa ispruženim rukama regionu kako bi se obezbedila stabilnost.

Marković bi sutra trebalo da razgovara sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i predsednikom tamošnje skupštine Kadrijem Veseljijem.

Kako je ranije najavljeno, Marković će sa predstavnicima vlasti u Prištini razgovarati o privrednoj saradnji i sporazumu o demarkaciji koji je usvojen 2015, a Crna Gora ga je već ratifikovala.

Prvobitno je Marković trebalo da Prištinu poseti 6. februara, ali je poseta otkazana zbog magle.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.