Arhiva » Vesti » Danas 19.02.2018

Privedeno osmoro stranih državljana, dve žene puštene

Dve ukrajinske državljanke, koje su privedene, puštene su na slobodu. Kako N1 saznaje u ukrajinskoj Ambasadi, dve ukrajinske državljanke, puštene su iz pritvora i protiv njih nije podignuta krivična prijava.

Danas ponedeljak, 19. februar 2018.  |  Piše: Danas Online

Kako navodi N1, u toj ambasadi kažu i da pretpostavljaju da njihove državljanke verovatno nisu znale šta mogu snimati, a šta ne. O drugim uhapšenim strancima, konkretnih informacija nema.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je, ranije danas, da su pripadnici Vojne policije, u toku jučerašnjeg i današnjeg dana, lišili slobode osmoro stranih državljana, bilo što su pokušali da neovlašćeno snimaju vojne objekte ili što su pokušali da neovlašćeno ulaze u vojne objekte, gde je ulaz civilima strogo zabranjen.

– Nadležne službe rade na rasvetljavanju svih ovih događaja, i kada budemo doneli odgovarajuće zaključke, obavestićemo javnost. Ja ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost, i da ovako veliki broj stranih državljana i ovako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen – naglasio je ministar Vulin u saopštenju Ministarstva odbrane.

Prema rečima ministra odbrane, građani mogu da budu mirni i pouzdani u svoju Vojsku, jer su svi nadležni organi, kao što se vidi, veoma efikasni, veoma budni i vode računa o bezbednosti vojnih objekata, kao i o bezbednosti svakog našeg građanina.

– Sve naše bezbednosne strukture su uključene u rešavanje ovih slučajeva, a vrhovni komandant Vojske Srbije se redovno izveštava.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Aleksandar Vulin

©2018 Netmark d.o.o.