Izvor: iKragujevac arhiva vesti 27.02.2018

Arsenijević ponovo izabran za rektora Univerziteta

iKragujevac 27.02.2018
Rektor kragujevačkog Univerziteta Nebojša Arsenijević reizabran je na tu funkciju, na mandatni period od tri godine, na današnjoj sednici Saveta ove visokoškolske ustanove. Savet Univerziteta u Kragujevcu čini 19 članova, 13 nastavnika ove… »

Okončana drama kod Jagodine: Izvučen vozač iz kamiona koji je probio ogradu mosta i ostao da visi iznad morave! (foto)

iKragujevac 27.02.2018
Promrzli vozač je iz preventivnih razloga prevezen u bolnicu u Ćupriji. Na auto-putu Beograd - Niš kod Jagodine odvijala se prava drama kod sela Mijatovac kada je kamion paraćinskih registracija srušio ogradu mosta, a vozač je upravo spasen nakon… »

Uskoro aplikacije za taksi, parking, gradski prevoz: Potpisan ugovor o saradnji Kragujevca i ruske IT kompanije

iKragujevac 27.02.2018
Najveća ruska tehnološka i IT kompanija, koja se bavi geolokacijskim servisima, za Kragujevac će uraditi više aplikacija: Jandeks taksi, parking, gradski prevoz i navigaciju. Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i Andrej Strelkov, direktor… »

I danas skraćene ove autobuske linije

iKragujevac 27.02.2018
Gradska agencija za saobraćaj saopštila je da se usled snežnih padavina javni gradski i prigradski prevoz putnika u Kragujevcu i danas obavlja otežano. Sva vozila saobraćaju po registrovanom redu vožnje, ali usled velikih padavina vozila saobraćaju… »

Zimska služba na terenu: Putevi prohodni, čiste se i pešačke staze (foto)

iKragujevac 27.02.2018
Na području grada Kragujevca snežne padavine nisu prouzrokovale problem u saobraćaju. Svih devet ekipa Zimske službe, koliko je na raspolaganju, angažovano je na uklanjanju snega. Radnici “Čistoće” od jutros uklanjaju sneg lopatama i sa… »

Prijava protiv nn lica na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu

iKragujevac 27.02.2018
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić podneo je Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe, službenog lica zaposlenog na Fakultetu medicinskih… »

Komemoracija Zoranu Petroviću

iKragujevac 27.02.2018
Književnik Zoran Petrović preminuo je u 64. godini, dana 25. februara 2018. godine. Komemoracija će biti održana u sredu sa početkom u 12 časova, u Galeriji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu, a Zoran će biti sahranjen istog dana… »

Neolitska naselja u Narodnom muzeju, restauracija fasade i prilaznog mosta na Muzeju 21. oktobar

iKragujevac 27.02.2018
Ukoliko projekti kod Ministarstva kulture "prođu", Narodni muzej predstaviće posetiocima neolitska naselja u mikroregiji slivova reka Gruže i Lepenice, a Muzej 21. oktobar mogao bi da očekuje restauraciju fasade i prilaznog mosta. Gradsko veće donelo… »

Ako u Jagodini kažete dve magične reči, za 100 dinara dobijete sve ovo. A ako ne kažete, dobijete samo jednu rakiju

iKragujevac 27.02.2018
Ovo je omiljen "komplet" pića kod mnogih Jagodinaca i samo se može dobiti u ovom lokalu. Domaća kafa sa rahatlukom, rakija i mineralna voda, sve za 100 dinara, može se dobiti u Jagodini, u ugostiteljskom lokalu "New Beer House" u centru grada. Reč je… »

Dobra vest: Povećan iznos PDV-a koji se vraća za kupovinu hrane i opreme za bebe

iKragujevac 27.02.2018
Roditelji koji prikupljaju račune od kupljene bebi opreme i hrane, ove godine će na konto refundacije PDV-a moći da dobiju oko 2.000 dinara više nego u prošlom roku. Kako sada stvari stoje, poslednji rok za prijavu za povraćaj PDV-a biće u junu… »