Izvor: Novi magazin arhiva vesti 27.02.2018

RTS: Šarenica subotom i nedeljom u istom terminu sa novim voditeljima

Novi magazin 27.02.2018
Radio televizija Srbije saopštila je danas da će nastaviti sa emitovanjem "Šarenice" u istom terminu - subotom i nedeljom od 9.00 do 11.00 nakon što je njen voditelj Živorad Nikolić prešao na drugu televiziju. Ana Babić i Slobodan Šarenac su novi… »

Nemačka Vlada se nada da odluka suda neće biti zabrana dizel vozila

Novi magazin 27.02.2018
Nemačka vlada izrazila je nadu da će biti izbegnuta zabrana dizel vozila u gradovima pošto je danas sud doneo odluku koja omogućava takve mere radi poboljšanja kvaliteta vazduha. Ministarka za životnu sredinu Barbara Hendriks rekla je da se nada da… »

Intervju Momčilo Isić: Miloš Moskovljević - autor rečnika kome je oduzeta reč

Novi magazin 27.02.2018
Zašto je Moskovljevićevo životno delo “Rečnik savremenog srpskohrvatskog književnog jezika” isečeno kao stara hartija. Razgovarao: Mijat Lakićević Miloš Moskovljević (1884, selo Varna, kod Šapca) vrlo malo je poznat domaćoj široj, a i… »

Makron: Carinska unija posle Bregzita bila bi slična kao s Turskom

Novi magazin 27.02.2018
Carinska unija između Velike Britanije i Evropske unije (EU), kako je to predložila britanska opoziciona Laburistička stranka, bilo bi rešenje koje postoji sa Turskom, a ono ne omogućava pun pristup jedinstevnom tržištu, izjavio je danas predsednik… »

U Srbiji do petka ledeni dani, u četvrtak temperatura i do minus 20

Novi magazin 27.02.2018
U Srbiji će do petka, 2. marta biti ledeni dani, kada temperatura ne raste iznad nule, a u četvrtak se u većini mesta očekuje najniža temperatura od minus 20 do minus 14 stepeni, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). U petak i u… »

Apelacioni sud: Ponovno suđenje u predmet napada na Skupštinu Kosova

Novi magazin 27.02.2018
Apelacioni sud Kosova saopštio je danas da je predmet protiv četvoro aktivista Samoopredeljenja optuženih za teroristički napad ručnim bacačem na zgradu Skupštine Kosova vratio na ponovno suđenje. Osnovni sud u Prištini 21. novembra prošle… »

Možete da jedete sladoled i mršavite - samo ako ne pravite ovu grešku

Novi magazin 27.02.2018
Sladoled nije neprijatelj vaše dijete. Ali, važno je da izaberete pažljivo sastojke i kontrolišete veličinu porcije omiljenog dezerta. Amanda Meksner objavila je na svoj Instagram profil dve fotografije koje na prvi pogled izgledaju isto. Ipak, jedna… »

Drastičan porast broja antisemitskih incidenata u SAD

Novi magazin 27.02.2018
Izveštaj jevrejske nevladine organizacije "Antidifamaciona liga" (ADL) pokazuje da je broj antisemitskih incidenata u SAD u prošloj godini porastao za 57 odsto, što je najveći skok za dve decenije. U 2017. zabeleženo je 1.986 antisemitskih incidenata… »