Izvor: B92/Balkan arhiva vesti 03.03.2018

BiH: Policija oterala veterane koji su blokirali put VIDEO

B92 03.03.2018
Policijskom intervenicijom uklonjene su blokade na prometnoj raskrsnici Šićki Brod kod Tuzle. Blokade su u sredu postavili bivši pripadnici Armije BiH pokušavajući na taj način da nateraju vladu Federacije BiH na dodatne novčane naknade za ratne… »

Oglasio se Tompson, objasnio istoriju "za dom spremni"

B92 03.03.2018
Zagreb -- Kontroverzni hrvatski muzičar Marko Perković Tompson oglasio se povodom preporuke Komisije za suočavanje s prošlošću o ustaškom pokliču “Za dom spremni“. Kako je rekao, te preporuke za njega nisu merodavne jer u Komisiji sede i… »

MKD: Zajednička kontrola na graničnim prelazima sa Srbijom

B92 03.03.2018
Skoplje -- Vlada Makedonije saopštila je da će na dva granična prelaza sa Srbijom biti uvedena zajednička kontrola. Ta granična kontrola sa jednim zaustavljanjem (One-Stop Shop) predviđa olakšanje slobodne trgovinu robom i poboljšanje zajedničkog… »

Nema "Aleksandra Makedonskog", stigle nove table FOTO

B92 03.03.2018
Skoplje -- Na autoputu kroz Makedoniju, od granice sa Srbijom do Grčke, postavljeni su natpisi sa novim imenom "Prijateljstvo", napisano na makedonskom i engleskom. Table su postavljene nakon odluke Vlade Makedonije da ime tog autoputa, dela… »

Oskrnavljena katolička crkva u Zenici

B92 03.03.2018
Zenica -- Katolička crkva Svetog Ilije Proroka u Zenici oskrnavljena je i tom prilikom je načinjena znatna materijalna šteta na ovom nacionalnom spomeniku kulture BiH. Kako je prenela Fena, sa crkve su, između ostalog, skinuti i ukradeni oluci. Odbor… »

Flesenkemper: Demarkacija traži trezvenost i disciplinu

B92 03.03.2018
Podgorica -- Pitanje demarkacije sa Crnom Gorom jedino se može rešiti trezvenošću i disciplinom svih političkih subjekata u Prištini. To smatra direktor projekta za Balkan Evropskog instituta u Nici Tobias Flesenkemper. On je za podgoričku… »

Sveštenik SPC ipak neće u trku za predsednika CG

B92 03.03.2018
Sveštenik SPC, Željko Rojević, saopštio je da ne može da prihvati predlog Srpske koalicije da kao nestranačka ličnost bude kandidat za predsednika Crne Gore. On se zahvalio Koaliciji na ukazanom poverenju i predlogu da bude predsednički kandidat… »