Arhiva » Vesti » B92 13.03.2018

Jeziv snimak iz vazduha: Kuće u HR sravnjene sa zemljom

Prema informacijama objavljenima na stranicama Hrvatskih voda, vanredno stanje zbog poplava proglašeno je u Hrvatskoj Kostajnici, koju je poplavila Una.

B92 utorak, 13. mart 2018.  |  Â index.hr
B92: Jeziv snimak iz vazduha: Kuće u HR sravnjene sa zemljom

HRT javlja kako je voda poplavila nekoliko kuća, poplavljen je i put u Kuljanima, gde je više desetina stanovnika odsečeno.

Tokom sednice Kriznog štaba Civilne zaštite u Hrvatskoj Kostajnici, kojoj je prisustvovao i predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, u Starom Putu u novom klizištu oštećeno je desetak kuća, od kojih neke potpuno.

Na klizištu u Starom Putu oštećeno je desetak kuća, od kojih su neke potpuno uništene, a u većini se ne može stanovati. Na sreću, zbog grmljavine koja je pratila odron, stanovnici su uspeli da pobegnu.

Nakon dojave o klizištu, učesnici sednice Kriznog štaba, među kojima su, osim premijera Plenkovića, bili i ministar odbrane Damir Krstičević, ministar zaštite životne sredine i energetike Tomislav Ćorić, direktor Državne uprave za zaštitu i spasavanje Dragan Lozančić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, izašli su na mesto nesreće.

"Deo brda otklizao je u podnožje, ali na sreću nema ljudskih žrtava. Uzrok su velike količine snega koji je pao u Hrvatskoj Kostajnici. Topljenjem je došlo do klizišta. Hrvatska Vlada će u saradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom učiniti napore da se pomogne ljudima koji su ostali bez svojih domova. Osiguraćemo im smeštaj i pomoći u obnovi kuća", rekao je Plenković, prenosi Index.hr.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.