Arhiva » Vesti » Vesti online 13.03.2018

Kina o "napadu" na Rusiju: Ozbiljne optužbe bez dokaza

"U izjavi britanske premijerke Tereze Mej o navodnoj ulozi Moskve u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćerke nedostaju ozbiljni dokazi", izjavio je portparol kineskog Ministarstva inostranih poslova Lu Kang.

Vesti online utorak, 13. mart 2018.  |  Vestionline, Tanjug

- Nadamo se da će se dotična strana osloniti na realne činjenice na osnovu kojih će se o ovom pitanju diskutovati i kako će se ono rešavti - rekao je Lu.

Prema njegovim rečima, Kina pažljivo prati slučaj Skripal, preneo je Tass.

Britanski ministar inostranih poslova Boris Džonson izjavio je ranije da je ohrabren "voljom prijatelja" da pokažu podršku i solidarnost nakon trovanja ruskog spijuna Sergeja Skripala, izvestio je Rojters pozivajući se na Britansku pres asocijaciju.

Kako je AP prethodno preneo, Tilerson je u ponedeljak izjavio da trovanje Skripala u Velikoj Britaniji "jasno dolazi od Rusije" i da će "sigurno izazvati odgovor", ali nije precizirao kakav.

On je kazao da ne zna da li je ruska vlada imala znanje o trovanju, ali da otrov nije mogao da potekne ni sa jednog drugog mesta.

Tilerson je trovanje nazvao "nečuvenim činom" i dodao da je skoro neshvatljivo da bi predstavnik neke države koristio tako opasnu supstancu na javnom mestu.


Objavljeno na sajtu vesti-online.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.