Izvor: Dnevnik arhiva vesti 16.03.2018

Neobavezno: U trendu su opuštene lokne

Dnevnik 16.03.2018
Nakon što se glumica Dženifer Lorens na crvenom tepihu ovogodišnjeg Oskara prošetala s opuštenim loknama umesto stroge frizure, svima je bilo jasno da je rođen novi trend. Glumica se sa sličnom frizurom prethodno pojavila i na premijeri svog novog… »

Nova inicijativa u CG da se SPC oduzmu crkve i manastiri

Dnevnik 16.03.2018
PODGORICA: U Crnoj Gori se ponovo pokreću aktivnosti, za oduzimanje crkava i manastira Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ovog puta je to peticija, a inicijativa je nazvana "Amanetom", uz poruku da bez rešavanja pitanja statusa crnogorskih manastira i crkava… »

Keti Peri poljubila učesnika Idola, ali njemu to nije prijalo

Dnevnik 16.03.2018
Bendžamin Glejs, učesnik u Američkom idolu doživeo je pravo iznenađenje kada ga je na smimanju emisije poljubila pevačica i članica žirija Keti Peri. Naime, Bendžamin je priznao da nikada do sada nije poljubio devojku i da nikada nije bio u vezi… »

Međuokružno takmičenje: Majstorstvo đaka na spravama

Dnevnik 16.03.2018
Protekla dva dana novosadski Sokolski dom ugostio je najbolje školske ekipe i pojedince s okružnih takmičenja u sportskoj gimnastici. Međuokružno takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola, pod patronatom Saveza za školski sport Novog Sada i… »

Recept dana: Varivo od graška i piletine

Dnevnik 16.03.2018
U pitanju je jedno fino jelo za svaki dan. Još kad nam uskoro stigne mlad grašak.... Ništa ukusnije. Sastojci (za 4 osobe): - 450 g pilećih grudi, - 350 g graška, - glavica crvenog luka srednje veličine, - maslinovo ulje, - biber Za knedle: - 150 g… »

Počela prodaja karata za predstojeći Nomus

Dnevnik 16.03.2018
NOVI SAD: Počela je prodaja karata za 13 koncerata Novosadskih muzičkih svečanosti, koje će biti održane od 19. do 29. aprila, u Sinagogi, Gradskoj kući i Srpskom narodnom pozorištu. Vrednost tradicije, nove tendencije i ekskluzivitet sadržaja… »

U Galeriji Matice srpske čitanje i slikanje „Malog princa”

Dnevnik 16.03.2018
Kreativna radionica za decu uzrasta od pet do 11 godina „Nekada davno...” održaće se sutra od 11 do 12.30 časova u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1. Radionica se organizuje u okviru Meseca frankofonije. Mališani će imati priliku da čuju… »

Mlade futsalerke Vojvodine prvakinje Pokrajine

Dnevnik 16.03.2018
Mlade fudblerke Vojvodine (2003.) osvojile su titulu prvaka naše pokrajine u futsalu koje je održano u Sportskoj hali na Slanoj bari u konkurenciji šest ekipa. Novosađanke su u finalu sjajnim golom Bojane Glumac savladale ekipu Zemuna (1:0), pa su… »

Počinju predupisne aktivnosti za buduće prvake

Dnevnik 16.03.2018
Iako zvanični upis đaka prvaka počinje 1. aprila, mnoge gradske škole organizuju razne predupisne aktivnosti da bi se budući učenici i njihovi roditelji lakše pripremili na tu životnu prekretnicu. Mnogi će i ovog marta organizovati dane otvorenih… »

Studenti pomažu izradi studije o očuvanju kulturnog nasleđa Bečeja

Dnevnik 16.03.2018
BEČEJ: Opština Bečej će pokloniti pažnju očuvanju kulturnog nasleđa na svojoj teritoriji, zbog čega je uspostavljena saradnja sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture, a sve u cilju izrade Studije o zaštiti prostorne i… »