Izvor: Politika arhiva vesti 16.03.2018

„Aida” u Narodnom pozorištu

Politika 16.03.2018
Verdijeva opera u četiri čina „Aida” sa gostima iz Bugarske, članovima Državne opere iz Varne, izvedena je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. U naslovnoj ulozi bila je sopran Dimitrinka Rajčeva. Egipatski vojskovođa Radames bio je tenor… »

Najvećem gradskom prevozniku fali 160 vozača

Politika 16.03.2018
Kandidata ima, ali je selekcija vrlo detaljna i rigorozna, posebno psihološka, jer je posao vozača u gradskom prevozu radno mesto sa povećanim rizikom. Gotovo svakodnevno na stajalištima javnog prevoza mogu se čuti komentari sugrađana: „Pa ovo je… »

Izgubljeni sefardski svet zapadnog Balkana

Politika 16.03.2018
Izložba „Izgubljeni sefardski svet zapadnog Balkana” predstavljena je u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd. Postavka porodičnim i ličnim pričama prikazuje život Sefarda na zapadnom Balkanu u 20. veku. Zapadni Balkan je od kraja 15. i… »

Kremaljski berberin

Politika 16.03.2018
Vladimir Putin je imitacijom demokratije Rusiju udaljio od uzora Petra Velikog ili Mihaila Gorbačova – Evrope. Ruski narod se u ovom momentu budi, postaje svestan sebe, a kao i svako ko se upravo probudio, izgleda pomalo raščupano, neumiveno… »

Ćudljiva Baba Marta

Politika 16.03.2018
Od 18. do 25. marta očekuje se veoma hladno vreme sa češćim padavinama, pa i susnežicom i snegom, sa dnevnim temperaturama vazduha znatno ispod višegodišnjeg proseka: od -1 do 4 stepena. Do 8. aprila biće malo svežije i vetrovito, sa češćom… »

Uticaj beogradskih izbora na Skupštinu Srbije

Politika 16.03.2018
U dobru se ne ponesi, a u zlu ne pokudi, poslovica je koju su naprednjaci i opozicionari nekoliko puta citirali u Skupštini Srbije tokom završene desetodnevne rasprave o „policijskim zakonima”. Diskusijama su, međutim, pokazali da im je smisao… »

Prva oslobađajuća presuda za Trampa

Politika 16.03.2018
Jedna od tri istrage o navodnom šurovanju sa Rusima završila se povoljno po američkog predsednika, koji je, nakon premišljanja, stao uz Britaniju u sporu sa Moskvom oko afere „Skripalj”. Jedna od tri istrage ruske afere završena je u korist šefa… »

Ravno(dušno) do Kosova

Politika 16.03.2018
POVRATAK U BUDUĆNOST Posle 27. marta dobili smo i robovanje i grobove, nasuprot paroli „bolje rob nego grob“. Devedeset i devete nam je cela zemlja razorena, a Kosovo uglavnom ispražnjeno od Srba. Da li smo mogli drugačije? Svakako, ali bismo onda… »

Zvezda ostala bez jednog trofeja

Politika 16.03.2018
Nakon eliminacije iz Kupa Srbije „crveno-beli” neće osvojiti „duplu krunu” što je bio cilj na početku sezone. Fudbaleri Crvene zvezde ni ove sezone neće osvojiti „duplu krunu” što im je poslednji put pošlo za rukom još 2007. godine… »

Nuklearna fuzija – budućnost energije

Politika 16.03.2018
Za spajanje atoma se smatra da je „majka” energetike jer se tako može dobiti neograničeno mnogo nove energije, bez neželjenih efekata. Sjedinjene Američke Države planiraju da za samo 15 godina počnu proizvodnju neograničene količine ekološke… »