Izvor: B92/Balkan arhiva vesti 17.03.2018

CG: Poplave na primorju, Budvani "odbranili" Stari grad

B92 17.03.2018
Podgorica -- Jak talas plime pogodio je nekoliko primorskih gradova Crne Gore, ali prema izveštajima nadležnih službi i medija more se tokom noći povuklo. Južni vetar je oslabio pa je situacija pod kontrolom. Nadležne službe i meštani Budve su sa… »

Paketi puni marihuane plutaju pod dubrovačkim zidinama

B92 17.03.2018
Dubrovnik -- U moru ispred gradskih zidina Dubrovnika uočeni su paketi puni marihuane, prenose dubrovački mediji. Kako javlja Dubrovački dnevnik, pronađena je veća količina marihuane, a policijska akcija je u toku. Navodi se da policijski gliser… »

Izetbegović od danas predsedavajući Predsedništva BiH

B92 17.03.2018
Sarajevo -- Bošnjački član Predsedništva BiH, Bakir Izetbegović, preuzeće danas predsedavanje tim tročlanim telom, saopšteno je iz Predsedništva BiH. Po principu rotacije, Izetbegović će na toj poziciji zameniti hrvatskog člana Predsedništva… »

Slovenija predala pismo EK protiv Hrvatske

B92 17.03.2018
Slovenija je u petak predala pismo Evropskoj komisiji sa predlogom pokretanja tužbe protiv Hrvatske zbog nepoštovanja arbitražne odluke o granici. To je potvrdio portparol Komisije, Aleksander Vinterštajn. On je na konferenciji za štampu najavio je… »

Poplave u Lici, ljudi ugroženi jer se čuva Gospić? VIDEO

B92 17.03.2018
Zagreb -- U Lici je poplavljena Kosinjska dolina, gde je ugroženo oko 600 ljudi, prenosi Hrvatska radio-televizija (HRT). Navodi se da vodostaj reke Like raste, a vodeni talas očekuje se tokom vikenda. Stanovnicima je isključena struja zbog blizine… »

Grabar-Kitarović: Merkelova pozdravila posetu Vučića

B92 17.03.2018
Zagreb -- Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u telefonskom razgovoru čestitala je početak četvrtog mandata nemačkoj kancelarki Angeli Merkel. Kako je rekla, Merkelova je pozdravila nedavnu posetu srpskog predsednika Aleksandra Vučića… »

"Ovo je Makedonija i samo jedan zvanični jezik postoji"

B92 17.03.2018
U Prilepu u Makedoniji danas se okupila grupa gradjana koji su protestvovali zbog usvajanja zakona o jezicima, kojim se albanski jezik uvodi kao drugi zvanični. Učesnici protesta blokirali su raskrsnicu na bulevaru Goce Delčev i zahtevali od… »