Izvor: Benchmark arhiva vesti 17.03.2018

Xiaomi Blackshark je novi gejming telefon?

Benchmark 17.03.2018
Xiaomi ima dosta zanimljivih uređaja, koji nas očekuju uskoro. Dok iščekujemo da debituje Mi Mix 2s, sada se na Geekbench listingu pojavio još jedan interesantan telefon, koji nosi oznaku Xiaomi Blackshark SKR-A0. Benchmark listing otkriva Snapdragon… »

Samsung radi na pravoj konkurenciji za Apple Face ID

Benchmark 17.03.2018
Sa ovogodišnjim Galaxy S9 modelima, koji zadržavaju senzor otiska prsta kao glavnu alatku za biometrijsku sigurnost, Samsung nije imao pravo rešenje za Apple Face ID koji koristi iPhone X. Međutim, južnokorejska kompanija planira da ovo promeni sa… »

Microsoft forsira Windows 10 Mail korisnike da linkove otvaraju u Edge-u

Benchmark 17.03.2018
Microsoft testira novu promenu za buduću verziju Windowsa 10, koja će verovatno smetati velikom broju onih koji koriste operativni sistem. Softverski gigant je objavio da će početi sa testiranjem promene, gde se linkovi na koje se klikne u okviru… »

Subway Surfers je prva igra sa milijardu preuzimanja na Play Store-u

Benchmark 17.03.2018
Developeri SYBO i Kiloo Games su objavili da je njihova igra Subway Surfers prva na svetu koja je uspela da ostvari milijardu preuzimanja na Google Play Store-u. Subway Surfers je na mobilne uređaje stigao pre gotovo šest godina, ali tim koji stoji iza… »

Giveaway: Osvoji Alcatel 5 telefon!

Benchmark 17.03.2018
Alcatel i Benchmark poklanjaju najnoviji, Alcatel 5 telefon Alcatel 5 telefon je predstavljen pre 20-ak dana na MWC-u, juče smo objavili test ovog modela - kako na samom sajtu tako i na našem YouTube kanalu, a već danas počinje naš giveaway nakon… »

Fotografija prve Asus ROG matične ploče sa AMD X470 čipsetom

Benchmark 17.03.2018
Znamo da nas Zen+ arhitektura očekuje tokom aprila, a pratiće je novi X470 čipset. Bez sumnje ćemo imati priliku da vidimo veliki broj matičnih ploča sa podrškom za novu arhitekturu, a među njima će biti i Asus ploče. Prva Asus matična ploča… »

Samsung želi da postane najbolji na tržištu senzora za kamere

Benchmark 17.03.2018
Novi izveštaj iz Južne Koreje sugeriše da Samsung pojačava proizvodnju svojih ISOCELL senzora za kamere, u nameri da prigrabi prvo mesto na globalnom tržištu senzora. Naravno ovo neće biti lako, jer trenutni lider na tržištu Sony ima popriličnu… »

ASRock nagoveštava svoju Phantom Gaming grafičku kartu (video)

Benchmark 17.03.2018
Već neko vreme se priča o tome da bi ASRock mogao da uđe na tržište grafičkih karti, mada sve do sada kompanija nije zvanično ni potvrdila ali ni opovrgla ranije izveštaje. Ipak, sada ASRock donosi tizer za dolazeću "Phantom Gaming" seriju… »

Huawei: Važne stvari koje bi trebalo da znate o veštačkoj inteligenciji na mobilnim uređajima

Benchmark 17.03.2018
Saopštenje za javnost AI, akronim za veštačku inteligenciju na engleskom jeziku, je najpopularnija tema među proizvođačima pametnih telefona. Huawei je predvodnik novih rešenja, čiji telefon Mate 10 Pro, predstavljen prošle godine, poseduje… »