Arhiva » Vesti » RTV 17.03.2018

Stan u nagradnoj igri dobio žitelj Bačkog Gradišta

BEOGRAD - U trećem izvlačenju ovogodišnje nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018" izvučeni su dobitnici 33 nagrade, među kojima su stan u Novom Sadu, 12 automobila "fijat 500 L" i 20 robnih vaučera.

RTV subota, 17. mart 2018.  |  Tanjug
RTV: Stan u nagradnoj igri dobio žitelj Bačkog Gradišta

Glavnu nagradu, dvoiposobni dupleks od 116 kvadrata u Novom Sadu, dobio je Imre Baranji iz Bačkog Gradišta, a njegov koverat sa 10 fiskalnih računa izvukao je bivši fudbaler Milan Lane Jovanović.

Dvanaest automobila "fijat 500 L" dobili su Stevan Staletović, Dragoslav Nikolić, Velimir Kleut, Milan Mirković, Dragana Mitrović, Milomirka Kilibarda, Dajana Nedeljković, Slađana Softić, Ružica Iskla, Katarina Petrović, Ljubinka Stojanović i Živorad Dekić.

Dobitnici 10 robnih vaučera za kupovinu u DIS-u, u vrednosti od po 60.000 dinara, su Mirjana Vranjevac, Ljubica Stefanović, Jovana Jovović, Nenad Mićunović, Miroslav Masal, Jelena Bartulović, Jelena Bajić, Marija Stević, Vladan Kovačević i Pavle Vučević.

Dobitnici 10 robnih vaučera za kupovinu u Formi Ideale, u iznosu od po 120.000 dinara, su Nemanja Filipović, Sanja Nikolić, Milan Petrović, Isidora Marinković, Slobodan Marković, Livija Drinić, Saša Milivojev, Dejan Stanić, Slavica Ristić i Slobodan Carić.

Gost večerašnjeg izvlačenja nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018" bio je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

U direktnom televizijskom prenosu nagrade su, osim bivšeg fudbalera Milana Laneta Jovanovića, izvlačili glumica Mina Lazarević i džudisti braća Stefan i Nemanja Majdov.

Među gostima koji su izvlačili nagrade bili su i studenti FON-a Rastko Damnjanović i Andrea Moskovljević koji su osvajači nagrada na svetskim takmičenjima u rešavanju poslovnih studija slučaja u Portu i Montrealu.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" se organizuje u okviru akcije "Godina borbe protiv sive ekonomije".

Ljajić građanima: Međuračun niste dužni da platite

Ministar je izjavio da je čuo i video da se u ugostiteljskim objektima izdaje takozvani međuračun i istakao da takav račun u našoj zakonskoj regulativi ne postoji.

"Ako vam neko donese međuračun, niste dužni da platite izvršenu uslugu. Samo fiskalni račun podrazumeva da tu uslugu i platite", istakao je Ljajić gostujući u večerašnjem izvlačenju nagradne igre.

On je građanima poručio da ne kupuju robu kod fizičkih lica ili preko interneta ukoliko trgovac na vrlo vidan način nije istakao poslovno ime firme, jer to znači da kupuju "mačku u džaku".

"Osim toga, potrošači obavezno treba da traže fiskalni račun jer to znači da je promet evidentiran, da je roba iz legalnih tokova. To znači da sutra tu robu ili proizvod mogu da reklamiraju i da, ukoliko je neispravan, dobiju drugi", rekao je Ljajić.

On je naglasio da postoje brojni primeri sive ekonomije i dodao da od sive ekonomije korist kratkoročnu ima samo trgovac, a štetu potrošač i država.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Novi Sad Fudbal Fijat Fiat

©2018 Netmark d.o.o.