Arhiva » Vesti » B92 09.04.2018

Hrvati o srpskoj firmi: Kako su nesvrstani spasli IMT

Srpska Industrija mašina i traktora nakon najtežih godina u svojoj istoriji dobija drugu šansu, i to zahvaljujući jakim vezama iz vremena Pokreta nesvrstanih.

B92 ponedeljak, 9. april 2018.  |  Â Index.hr, M.N.
B92: Hrvati o srpskoj firmi: Kako su nesvrstani spasli IMT

Kako piše hrvatski Indeks, nekadašnji div čiji su traktori i te kako popularni na prostorima bivše države, pa tako i na hrvatskim poljima, 2015. godine je otišao u stečaj sa poslednjih 250 radnika, a od tada proživljava agoniju.

Dugovi su se nagomilali na čak 186 miliona evra, pa je jedini izlaz viđen u prodaji kompanije zainteresovanom investitoru. U prodaji javnim nadmetanjem pronađen je novi kupac. Indijski Tafe je bio jedini koji se javio, pa je kompaniju iz Novog Beograda kupio po početnoj ceni od 66 miliona dinara, odnosno svega 557.000 evra.

Hoće li zaista novi vlasnik pokrenuti proizvodnju, pitaju se mnogi, ili je sve samo deo toliko puta na ovom području viđenog scenarija? Sudeći po dosadašnjim informacijama, postoje razlozi za optimizam. Naime, Tafe je već sarađivao s IMT-om, a sve zahvaljujući Kamalu Ahuji, sinu čelnika evropskog ogranka Tafea i beogradske pravnice, čoveka koji je odrastao u Beogradu, gde i danas živi.

O tome kako je Ahuji odrastao u dvorištu pored IMT-a i snu da postane vlasnik IMT-a, čitajte u posebnoj vesti.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Stečaj IMT

©2018 Netmark d.o.o.