Arhiva » Vesti » Politika 14.04.2018

Beba petnaesta žrtva malih boginja

Politika subota, 14. april 2018.  |  D. B.

Jedanaestomesečna devojčica preminula je u Kliničkom centru u Nišu usled komplikacija izazvanih malim boginjama, potvrdio je za Betu načelnik intenzivne nege na Dečjoj internoj klinici Dejan Milojević. On je kazao da je dete rodom iz Doljevca primljeno na bolničko lečenje 6. aprila, a da je preminulo 11. aprila u večernjim satima.

„Beba je imala problem s plućima i disanjem i stavljena je na respirator, ali je srce jako loše odreagovalo. Imala je zastoj u radu srca na koji ništa nije moglo da utiče”, rekao je Milojević. Prema njegovim rečima, pre nego što je obolela od boginja devojčica je bila zdravo dete, bez hroničnih bolesti.

„Primljena je u relativno dobrom stanju, ali se njeno stanje pogoršalo na dan-dva pre smrti. Telo smo poslali na obdukciju, a po kliničkoj slici najverovatnije se radi o infekciji srčanog mišića”, izjavio je Milojević.

On je rekao da sada na intenzivnoj nezi Dečje interne klinike nema dece životno ugrožene malim boginjama, ali ima dece koja se zbog te bolesti leče na odeljenju.

Preminula devojčica je peta žrtva malih boginja u Nišu, a petnaesta u Srbiji. Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut”, od morbila je dosad u našoj zemlji obolelo 4.740 osoba.


Objavljeno na sajtu politika.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Umrla 15. žrtva malih boginja u Srbiji

Vesti online subota, 14. april 2018.

Niš: Beba 15. žrtva malih boginja

Večernje novosti subota, 14. april 2018.

Nova žrtva malih boginja - umrla beba u Nišu

OK radio subota, 14. april 2018.

Niš: Beba 15. žrtva malih boginja

Dnevnik subota, 14. april 2018.

Niš: Beba 15. žrtva malih boginja

RTV subota, 14. april 2018.

Ključne reči

Niš

©2019 Netmark d.o.o.