Arhiva » Vesti » RTV 14.04.2018

Tusk: EU će biti sa svojim saveznicima na strani pravde

BRISEL - Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk poručio je danas, nekoliko sati nakon što su SAD, Britanija i Francuska izvele vazdušne udare na postrojenja sirijske vlade, da će "Evropska unija biti sa svojim saveznicima na strani pravde".

RTV subota, 14. april 2018.  |  Tanjug
RTV: Tusk: EU će biti sa svojim saveznicima na strani pravde

"Udari SAD, Francuske i Britanije jasno pokazuju da sirijski režim, zajedno sa Rusijom i Iranom, ne može da nastavi ovu ljudsku tragediju, barem ne bez ikakve cene", napisao je Tusk na svom zvaničnom nalogu na Tviteru.

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska noćas su izvele vazdušne udare na Siriju, u kojima je pogođena i vazdušna baza zapadno od Damaska, u blizini granice sa Libanom.

Junker: Sirijska vlada da prestane s hemijskim napadima

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker pozvao je danas sirijsku vladu da prestane da upotrebljava hemijsko oružje.

"Ovo nije prvi put da je sirijski režim koristio hemijsko oružje protiv civila, ali mora biti poslednji put", istakao je Junker, nakon što su SAD, Britanija i Francuska protekle noći izvele vazdušne napade na Siriju, prenosi Rojters.

Evropska unija pozvala je Rusiju i Iran da spreče dalju upotrebu hemijskog oružja sirijskog režima, navodi britanska agencija.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk poručio je prethodno, nekoliko sati nakon što su SAD, Britanija i Francuska izvele vazdušne udare na postrojenja sirijske vlade, da će "Evropska unija biti sa svojim saveznicima na strani pravde".

"Udari SAD, Francuske i Britanije jasno pokazuju da sirijski režim, zajedno sa Rusijom i Iranom, ne može da nastavi ovu ljudsku tragediju, barem ne bez ikakve cene", napisao je Tusk.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

SAD, Britanija i Francuska napale Siriju

Studio B subota, 14. april 2018.

Sirijci satima slavili na ulicama

Politika subota, 14. april 2018.

Dim iznad Damaska i deset sati nakon napada

RTV subota, 14. april 2018.

Dim iznad Damaska i deset sati nakon napada

Blic subota, 14. april 2018.

©2018 Netmark d.o.o.