Izvor: EurActiv arhiva vesti 19.04.2018

Ulazak u EU je ključni motiv za reforme na Zapadnom Balkanu

EurActiv 19.04.2018
Proširenje EU i posebno širenje njenih demokratskih vrednosti i pravnih standarda na Zapadni Balkan u interesu je i zemalja regiona i EU, ocenio je Evropski ekonomski i socijalni komitet (EESC) u mišljenju o ekonomskoj i socijalnoj koheziji i… »

Pet godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, i dalje nema ZSO

EurActiv 19.04.2018
Od potpisivanja Briselskog sporazuma navršilo se pet godina a srpska strana je naročito nezadovoljna činjenicom da i dalje nije ispunjen za Srbe centralni deo tog dogovora - formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) kojom su im obećane bliže veze… »

Komplikovana koreografija za samit u Sofiji zbog Kosova

EurActiv 19.04.2018
Bugarska priprema komplikovanu koreografiju za predstojeći samit EU - Zapadni Balkan, 17. maja u Sofiji, kako bi udovoljila članicama EU koje ne priznaju Kosovo. Prema pisanju portala bulgarianpresidency.eu, zbog učešća Kosova, čiju nezavisnost ne… »

Evropljani će do 2025. reciklirati polovinu otpada

EurActiv 19.04.2018
Evropska domaćinstva i privreda moraće da recikliraju najmanje 55% svog komunalnog otpada do 2025, predviđeno je novim, oštrijim propisima koji su usvojeni u Evropskom parlamentu. Posle 2025. cilj za reciklažu će se povećavati za jedan procentni… »

Pregovori Beograda i Prištine nakon susreta Merkel-Vučić - Novi korak ka dogovoru

EurActiv 19.04.2018
Srpske vlasti predvođene predsednikom Aleksandrom Vučićem su, po svemu sudeći, definitivno odlučile da prihvate "bolne kompromise" u odnosu na Kosovo, što verovatno podrazumeva da u nekoj fazi procesa bude potpisan takozvani pravno obavezujući… »