Izvor: RTV arhiva vesti 05.05.2018

S. Pazova: Konferencija posvećena velikim istorijskim jubilejima

RTV 05.05.2018
STARA PAZOVA - U Staroj Pazovi je juče održana Međunarodna konferencija posvećena velikim istorijskim jubilejima - Sto godina od završetka Velikog rata, sto godina nastanka Kraljevine SHS i sto godina nastanka Čehoslovačke. Učestvovali su… »

Saksofonista Keni Geret na Nišvilu

RTV 05.05.2018
NIŠ - Alt saksofonista, flautista, kompozitor i aranžer Keni Geret, kojeg su kritičari nazvali ne samo "najznačajnijim alt saksofonistom svog vremena" već i uopšte "najznačajnijim muzičarem na ovom instrumentu posle Čarlija Parkera", nastupiće… »

Milojević produžio ugovor sa Zvezdom

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević produžiće ugovor na još dve godine, objavljeno je danas na sajtu kluba. Milojević, kome je saradnja isticala na kraju sezone, postigao je novi dogovor sa rukovodstvom crveno-belih da ostane na… »

Nedoviću od Armanija šest miliona sa tri godine

RTV 05.05.2018
MILANO - Srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Nedović dobiće ukupno šest miliona evra za trogodišnji ugovor sa Armanijem, kada po završetku sezone pređe u Milano iz Unikahe. Brojni španski mediji, među kojima i Marka, navode da će Unikahi… »

Vrbas: Povećan broj intervencija zbog ujeda krpelja

RTV 05.05.2018
VRBAS - Prvomajski praznici i lepo vreme izmamili su mnoge Vrbašane u prirodu. Iako se u opštini Vrbas popularna odmarališta i igrališta redovno tretiraju protiv krpelja, zbog nešto blaže zime, uočen je povećan broj ovih parazita. U Službi hitne… »

Na koji način ostvariti zaradu u ratarskoj proizvodnji?

RTV 05.05.2018
SOMBOR - Prolećna setva, na ukupno dva i po miliona hektara u Srbiji, polako se privodi kraju. Tradcionalno dominira kukuruz i to na oko million hektara. U vojvođanskom selu Čonoplja smo pokušali da saznamo na koji način ostvariti zaradu u ratarskoj… »

Ljubomir Živkov: Životinjsko carstvo

RTV 05.05.2018
FARKAŽDIN - Kao što smo mi imali patos od ciglje jedino u štali, možda i u oborcu - gde nisam nikad kročio, jer su u njemu stalno bila nazimad, suprasne krmače, nerast, ili ranjenici - tako smo i u selu imali veterinara, dok lekara, stalnog i lično… »

Tamburica fest: Kineski nacionalni orkestar, Zvonko Bogdan, Marija Šerifović...

RTV 05.05.2018
NOVI SAD - "Tamburica fest", najveći svetski festival tamburaške muzike, u svom 11. izdanju ove godine, od 20. do 23. juna, okupiće na ulicama u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi više od 500 učesnika iz Kine, SAD, Rusije, Crne Gore, RS… »

Dobre vesti pred SP: Za Nastasića još ima nade

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - Matija Nastasić se od teške povrede ligamenata kolena 7. aprila oporavlja brže nego što je bilo predviđeno, tako da postoji mogućnost da bude spreman za Svetsko prvenstvo u Rusiji (14. jun - 15. jul). Štoper srpske reprezentacije je u… »

Karatisti se u Pančevu spremaju za napad na medalje

RTV 05.05.2018
PANČEVO - Karatisti reprezentacije Srbije su u Pančevu na završnim pripremama za Evropsko prvenstvo, gde pod nadzorom Predraga Stojadinova, sportskog direktora Karate federacije Srbije, Gorana Šćepanovića, selektora za borbe, i Petra Kosanovića… »