Arhiva » Vesti » B92 16.05.2018

Žestoka polemika radikalki i ministarke u Skupštini

Ministarka Zorana Mihajlović odbacila je tvrdnje Vjerice Radete da će za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti biti potrebno više od 20 godina.

B92 sreda, 16. maj 2018.  |  Â Tanjug
B92: Žestoka polemika radikalki i ministarke u Skupštini

Ona je navela da će samo u prve dve do dve i po godine biti izgrađeno više od 5.000 stanova.

Mihajlovićeva je u parlamentu, ne prvi put, polemisala sa poslanicima SRS koji su je optužili da radi za interese SAD i Zapada.

"Ako će država za dve godine da izgradi 1.578 stanova, znači da bi trebalo 22 godine da svi koji žele reše stambeno pitanje pod uslovom da se niko ne zaposli. Pitanje je ko će uopšte živ dočekati", rekla je Radeta u skupštini i dodala da ministarka svojom logoreičnošću pokušava da fascinira i "priča priče", ali da sada mora da odgovori na nekoliko pitanja.

Radeta je pitala ko je izabrao banku koja će davati kredite pripadnicima snaga bezbednosti, koja je to banka i koji će biti uslovi, te da li je bilo moguće da se obezbede niže kamatne stope.

"Sve su to samo šarene laže. Ko može verovati Zorani Mihajlović? Njoj ne veruju ni kolege u vladi zato što ona ne radi ništa u interesu države. Ona radi po nalozima i interesima američke vlade - od Polta do Skota, je l tako, Zorana?", upitala je Radeta.

Predsedavajući Vladimir Marinković prekinuo je Radetu rekavši da neće dozvoliti da se vređa ministarka, a Radeta mu je odgovorila da će se njemu lično izviniti "ako je uvređen zbog Skota".

"Šta biste vi radikali bez mene, ko bi vas nervirao? Ne bi bilo zanimljivo dovoljno. Kako ono beše - 2,4 odsto u Beogradu (SRS), 19 puta manje od SNS. Tako misle građani Beograda", odgovorila je Mihajlovićeva i poručila da će vreme da pokaže da li će stanova biti. Potom je dodala da će izgradnja početi već u avgustu.

"Niste u pravu kada ste rekli da će vlada za dve godine da napravi 1.500 stanova i da nam treba 20 godina zato što će se lokacije naknadno otvarati i mi ćemo za dve, dve i po godine završiti 5.200 stanova", rekla je ministarka.

Ona je dodala da je učešće kredita pet odsto i da isto toliko iznosi subvencija države, te da se o ostalim uslovima ne govori u leks specijalistu koji je sada pred poslanicima.

Navodeći da je Vlada Srbije, od kako je Aleksandar Vučić došao na njeno čelo, kao i od kako je predsednik Srbije, ostvarila brojne rezultate, Mihajlovićeva je istakla da je ponosna što je njen deo.

"Izgrađeno je i pušteno blizu 200 kilometara autouteva, 160 kilometara pruga je rehabilitovano prošle godine. Ove godine će biti rehabilitovano 226 kilometara. Kakva god bila ta Zorana, evo sedi u Vladi. Presrećna sam što sam deo vlade koja ima takve rezultate", rekla je Mihajlovićeva.

Radeta je odgovorila da nju ne nervira Zorana Mihajlović, niti bilo kog drugog radikala, ali da je "čula kako su se nervirali oni u trezoru kad su utvrdili da je potrošila 1,5 miliona dinara sa državne kartice".

"Pa su je onda terali da vrati, pa je vratila deo toga, za donji veš što je potrošila negde oko 895.000 dinara", nastavila je Radeta, a zatim je pitala Mihajlovićevu kada je poslednji put bila u kafiću kod Kalenić pijace gde se "muvaju građevinske dozvole".

Mihajlovićeva je istakla da nikada nije bila u tom kafiću čije ni ime ne zna.

"U životu tamo bila nisam, ali verujem da vi jeste, jer možda vi nešto kuvate, ali ja da priznam ne kuvam ni ovako ni onako, što možda nije lepo, ali šta da radim. Nemam vremena za kuvanje, ja radim", rekla je Mihajlovićeva.

U raspravu se uključila poslanica SRS Nataša Jovanović koja je pozvala predsedavajućeg da upozori ministarku da je ona "gost u skupštini", ali da ne veruje da će zadugo "jer se uzdam u to da će Vučić i Brnabić da poslušaju ono što govorimo mesecima, da Zorana radi u interesu Zapada".

"Niko ovde u sali ni od koleginica, a ne verujem ni od pripadnika, uslovno rečeno jačeg pola ne očekuje da Zorana Mihajlović zna da napravi slavski kolač ili gibanicu", rekla je Jovanovićeva.

"Pravi auto-puteve, to je slično", odgovorio joj je predsedavajući Marinković.

Šef poslanika SNS Aleksandar Martinović pozvao je predsedavajućeg da stavi tačku na ovu raspravu.

"Mi smo ovde došli da radimo ozbiljan posao, ne da slušamo prepričavanja zute stampe, ko šta kuva, ko kupuje donji veš, ko je bio u kom kafiću... To je ispod svakog civilizacijskog nivoa i molim vas da zaustavite takvu vrtsu rasprave", rekao je Martinović.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.