Izvor: iKragujevac arhiva vesti 24.05.2018

Teško nasilje u Srbiji: Maltretirali vršnjaka i terali ga da jede izmet

iKragujevac 24.05.2018
Trojica štićenika Kazneno popravnog zavoda za maloletnike u Valjevu su osumnjičeni da su jednom zatvoreniku ove ustanove izbili zub, nasilno ga tetovirali i primoravali da jede izmet! Jedan kraj kanapa vezali su za zub, a drugi za bravu vrata, pri… »

Dobra vest: Stanovi za mlade istraživače Univerziteta u Kragujevcu

iKragujevac 24.05.2018
Ukoliko odbornici Skupštine grada daju saglasnost, grad Kragujevac će neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini površine 0,49 hektara preneti bez naknade u javnu svojinu Republike Srbije, radi realizacije projekta izgradnje višeporodičnog… »

Teška saobraćajka u Srbiji: Kamion prešao na suprotnu traku i smrskao vozila, jedna devojka poginula!

iKragujevac 24.05.2018
U teškoj lančanom sudaru koji se kasno večeras dogodio na Novosadskom putu, jedna devojka je poginula, a više osoba je teško povređeno. Vozila koja su učestvovala u nesreći, potpuno su smrskana. Vatrogasci su preko 2 sata sekli auto da dođu do… »

Ove ulice ostaju bez električne energije!

iKragujevac 24.05.2018
Najava isključenja električne energije za sutra. Zbog radova na mreži u vremenu od 11:00 do 13:00 sati, doći će do prekida u isporuci električne energije potrošačima u jednom delu Ramaće i to Prodinac, Pastrma i u Kamenici. Zbog zamene mernih… »

Danas su sveti ćirilo i Metodije: Oni su opismenili Slovene i stvorili glagoljicu

iKragujevac 24.05.2018
Svojim radom oni su pomagali kulturni napredak Slovena zbog čega su ostali upamćeni kao „slovenski apostoli“. Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju danas praznik posvećen Svetim Kirilu (Ćirilu) i Metodiju. Praznik je u crkvenom… »

Danas jednu stvar studenti i đaci treba obavezno da urade!

iKragujevac 24.05.2018
Srpska pravoslavna crkva danas proslavlja Svetu braću Ćirila i Metodija, koji su širili hrišćansku veru i pismenost među Slovenima. Braća su rodom iz Soluna, od roditelja Lava i Marije. Stariji brat Metodije rođen je oko 815. godine, a najpre je… »

Kragujevački genijalci: Nećete verovati kakvu mast su napravili!

iKragujevac 24.05.2018
Petoro učenika Medicinske škole u Kragujevcu osmislili su mast, koja naneta ispod nosa i na slepoočnice razbuđuje i vraća koncentraciju, ali ona takođe umiruje bol u mišićima i zglobovima. U osnovi ove masti zapravo su ljute papričice, odnosno… »

Očekuje nas pakleno leto: Evo kada stižu tropski talasi

iKragujevac 24.05.2018
Srbiju očekuje vrelo leto, a tropske temeprature biće povremeno prekidane olujama s grmljavinom! Živa u termometru dostizaće i 40 stepeni Celzijusovih, a neće nas zaobići ni požari ni poplave. Đorđe Đurić, meteorolog iz "Weather2Umbrella"… »

Horoskop za 25. Maj: Da bi napredovali, Lavovi treba da urade ovo!

iKragujevac 24.05.2018
Ribe ne žele ozbiljnu vezu, a Bikovi imaju probleme sa pritiskom. OVAN POSAO: Ukoliko se bavite poslovima vezanim za finansije ili bankarstvo povoljan je dan ali nije povoljan za trgovinu. Ako ste bilo kakvu prodaju planirali neće sve ići onako kako… »

Bahato parkiranje u Kragujevcu: Policija ne poštuje propise! (foto)

iKragujevac 24.05.2018
Nije prvi slučaj bahatog parkiranja. Ni poslednji. Ipak, složićete se sa tim da bi bar oni koji nam zdušno naplaćuju kazne, trebalo da poštuju pravila. Naš čitalac poslao nam je fotografiju policijskog automobila koja su "bahato parkirana". Na… »