Izvor: Politika arhiva vesti 24.05.2018

„Gasprom” bez globe, prihvata evropska pravila

Politika 24.05.2018
Ruski energetski gigant neće platiti astronomsku odštetu Evropskoj uniji, a zauzvrat se obavezao na četiri ključne novine u poslovnoj politici. „Ne gledamo u zastavu države iz koje firma dolazi. Cilj nam je najbolja usluga evropskim potrošačima i… »

SPC protiv biste boga Peruna

Politika 24.05.2018
Javna rasprava o postavljanju spomenika u Vrnjačkoj Banji bila je polemična posebno zbog bista i spomenika istorijskim ličnostima i bogovima. Vrnjačka Banja – Nema spora o tome da se u Vrnjačkoj Banji, povodom obeležavanja 150 godina organizovanog… »

Ukinuto 360 invalidskih penzija

Politika 24.05.2018
PIO fond obustavio isplatu za 160 penzionera zato što se nisu odazvali pregledu, a za 16 njih predmeti su prosleđeni tužilaštvu radi pokretanja krivične prijave. Novim predlogom o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju… »

Jačanje vojne saradnje Srbije i Kine

Politika 24.05.2018
Pukovnik Milan Ranković, načelnik Uprave za Međunarodnu vojnu saradnju Sektora za politku odbrane Ministarstva odbrane i stariji pukovnik Ma Jongbao, izaslanik odbrane NR Kine u našoj zemlji potpisali su, tokom plan bilateralne vojne saradnje između… »

Tečni prirodni gas s Krka bio bi preskup za Srbiju

Politika 24.05.2018
Rusija je ponudom Hrvatskoj, da je spremna da u njihovu energetiku uloži milijarde evra, pokazala da traži tržište za svoj tečni gas koji stiže sa Severa čak do Indije. Rusija bi, ukoliko se Hrvatska složi, mogla da ponudi milijarde evra ovoj… »

Dan u kući siromašnih ljudi

Politika 24.05.2018
Mislim da sam u „Kradljivcima” ipak malo pobegao od intimne drame i više zaronio u društvena pitanja. Čim je bio prikazan, negde na polovini 71. Kanskog festivala, film „Kradljivci”, u Kanu već više puta nagrađivanog japanskog reditelja… »

Albanci su političke gazde u Skoplju

Politika 24.05.2018
Preduslov za buduću zajedničku sednicu vlada Makedonije i Srbije je rešavanje položaja srpske manjine, koji se pogoršao.-Tiranska platforma je živa i sadašnja koaliciona vlada je sprovodi. Država Srbija i srpska zajednica u Makedoniji ne žele da… »

Strani izdavači vladaju srpskim tržištem udžbenika

Politika 24.05.2018
Sudeći po novom katalogu odobrenih naslova za prvi i peti razred, od 173 ponuđene knjige gotovo trećinu, odnosno 52, štampaju izdavačke kuće „Klet”, „Novi logos” i „Freska”, sve tri deo iste nemačko-slovenačke grupacije. Zakon o… »

Srbin je ovde zrno peska u pustinji

Politika 24.05.2018
Nema plakanja, idemo dalje, bilo je i gore vreme, kažu u Prizrenskoj bogosloviji. Prizren – Liturgijom pod otvorenim nebom u atrijumu Crkve Sv. Spasa u Prizrenu u prisustvu preostalih petnaest Prizrenaca i oko pedeset Srba koji su sa svojom sitnom… »

Patrijarh Irinej u Moskvi: Srbi veoma bliski ruskom narodu

Politika 24.05.2018
Patrijarh srpski Irnej, koji je danas posetio Moskovsku patrijaršiju povodom primanja nagrade Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, poručio je da su Srbi veoma bliski ruskom narodu i da ta bliskost traje već vekovima zahvaljući crkvi… »