Izvor: Politika arhiva vesti 24.05.2018

Crveni meteo-alarm za jugozapadnu Srbiju

Politika 24.05.2018
Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je za danas crveni meteo-alarm za jugozapad Srbije, dok je narandžasti objavljen za područja zapadne i jugoistočne Srbije, kao i Kosova i Metohije. Za ostale delove zemlje izdat je žuti meteo-alarm. Na sajtu RHMZ… »

Srbija od danas na Bijenalu arhitekture

Politika 24.05.2018
U Veneciji našu zemlju predstavljaju Branko Stanojević, Milena Strahinović, Nikola Đekić i Milutin Komanović, komesar nastupa je Dejan Todorović. Srpski odgovor na zadatu temu ovogodišnjeg 16. Međunarodnog bijenala arhitekture u Veneciji, koje… »

Radovanović se nije javio u zatvor, ovih dana nalog za privođenje

Politika 24.05.2018
Prokuplje – Nakon što se nije javio 22. maja na izdržavanje kazne u Okružnom zatvoru u Prokuplju, gde je po pravosnažnoj presudi trebalo da odleži 40 dana zatvora, sud će uputiti nalog policiji da se Bojan Radovanović (36) iz kuršumlijskog Novog… »

Odobreno zapošljavanje u nezavisnim institucijama

Politika 24.05.2018
Marjan Rističević (NSS–SNS) kazao je da mora „dobro da se povede računa”, jer se neki iz ovih institucija „ponašaju kao političke stranke”, a poverenik Rodoljub Šabić, za čiju je službu smanjen budžet, da neće moći da isplati plate… »

Ukidanje Zakona o privremenom umanjenju penzija i dalje neizvesno

Politika 24.05.2018
Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koja je od 7. maja 2018. godine u Beogradu na pregovorima oko novog aranžmana sa Srbijom, sugerisala je predstavnicima Vlade Srbije da ukinu Zakon o privremenom umanjenju penzija, koji je na snazi već četvrtu… »