Izvor: B92/Kultura arhiva vesti 06.06.2018

Mirjana Karanović: Nisam mislila da ću postati glumica

B92 06.06.2018
Mirjani Karanović i Bogdanu Dikliću danas je uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke. Tačno na dan kada Jugoslavenska kinoteka slavi 69. rođendan njen direktor Jugoslav Pantelić uručio je vredno priznanje slavnim glumcima. Pozdravljena dugim… »

Brus Springstin nastupa na dodeli čuvene pozorišne nagrade

B92 06.06.2018
Muzičar Brus Springstin nastupiće u nedelju na dodeli američke pozorišne nagrade Toni. Producenti su saopštili da će Springstin nastupiti u Radio siti mjuzik holu (Radio City Music Hall) u Njujorku. Tom prilikom će mu biti uručena nagrada za… »

"Ovde i sada": Prepiska dva čudesna uma - Ostera i Kucija

B92 06.06.2018
Prepiska dvojice velikana, angloameričkih pisaca Pola Ostera i nobelovca DŽ.M .Kucija objavljena je nedavno kao epistolarna knjiga "Ovde i sada", a zahvaljujuhci izdavačkoj kući "Samizdat B92", koja se afirmisala delima savremenih i domaćih ugednih… »

Kusturica: Prisustvujemo kraju filma

B92 06.06.2018
Drugog dana međunarodnog skupa "Beogradski kontrapunkt" u Jugoslovenskoj kinoteci, posvećenog pozitivnim i negativnim stranama tehnološkog napretka, čuli su se zanimljivi pogledi na tu temu, od toga da se na kineskim pijacama plaća uz pomoć mobilnog… »

Američki Muzej pop kulture u Sijetlu otvoriće svoja vrata i u Njujorku

B92 06.06.2018
Novi ogranak Muzeja pop kulture biće otvoren na Menhetnu, u zradi Biblioteke nauke, industrije i biznisa u Njujorku. Muzej pokriva sve aspekte pop kulture, od strip filma Marvel, preko horor filmova, do rok benda Nirvana. Ogranak u Njujorku mogao bi da… »