Izvor: iKragujevac arhiva vesti 06.06.2018

Kragujevac u projektu “Šumadijska šljiva“

iKragujevac 06.06.2018
Gradsko veće je na sednici održanoj 5. juna 2018. godine utvrdilo Predlog odluke o ravnopravnosti polova na teritoriji grada Kragujevca. Odlukom se uređuje način obezbeđivanja ravnopravnosti polova i ostvarivanja jednakih mogućnosti u organima… »

Obaveštenje: Isključenja električne energije za sutra!

iKragujevac 06.06.2018
Najava isključenja električne energije za sutra. Zbog radova na mreži u vremenu od 09:00 do 14:00 sati, doći će do prekida u isporuci električne energije potrošačima u jednom delu naselja Novi Milanovac. Zbog radova u trafostanici u vremenu od… »

Otvorene ponude za javni prevoz u Kragujevcu

iKragujevac 06.06.2018
U Gradskoj agenciji za saobraćaj, posle zakonski sprovedenog postupka javne nabavke za uslugu prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Kragujevca otvorene su pristigle ponude. Za usluge prevoza putnika u gradskom i… »

"Fijat" investirao više od 1,4 milijarde evra u fabriku u Kragujevcu

iKragujevac 06.06.2018
Direktor fabrike "Fijat Krajsler automobili" u Kragujevcu Alesio Leonardi navodi da je "Fijat" do sada investitirao više od 1,4 milijarde evra u fabriku u Kragujevcu. "Napravićemo Mapu puta za Srbiju koju ćemo predstaviti Vladi Srbije", rekao je Alesio… »

I sunce i pljuskovi: Danas u Kragujevcu promenljivo oblačno, toplo i nestabilno

iKragujevac 06.06.2018
U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, pre podne u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, posle podne i uveče sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde su mogući obilniji pljuskovi i pojava grada. Vetar… »

Grupa Turisti u SKC-u

iKragujevac 06.06.2018
U četvrtak, 7. juna, u 22 sata, u Kontakt galeriji SKC-a nastupiće grupa Turisti. Njihov prvi album „Levo ili desno“ je jedno od najiščekivanijih izdanja u 2018. godini, a priča o ovom neobičnom bendu se za kratko vreme raširila kao nešto… »

Dva nova naslova: Repertoar bioskopa Cineplexx Kragujevac Plaza od 7. do 13. juna

iKragujevac 06.06.2018
Repertoar bioskopa Cineplexx Kragujevac Plaza od 7. do 13. juna. 1. „Svet iz doba jure - Uništeno kraljevstvo” 2D/3D – Prošlo je četiri godine od kako su dinosaurusi uništili luksuzni tematski park Svet iz doba jure. Ljudi su napustili Isla… »

Kragujevački lekari je spasli od sigune smrti: Ženu izbo nožem 17 puta dok je držala bebu

iKragujevac 06.06.2018
Katarina Mitić (22) iz Gornje Gušterice kod Lipljana u blizini Gračanice na Kosovu koju je suprug Milan (25) ubo nožem 17 puta, otkriva da je posle drugog uboda u grudi namerno pala praveći se da je mrtva i da joj je to spasilo život. Katarina kaže… »

Arheološke dragocenosti u šumadiji: Otkriveni ostaci palata s lukovima i dve velike crkve

iKragujevac 06.06.2018
Arheološka istraživanja na Rudniku ukazuju na prilike srednjevekovne Srbije, a pronađeni su i ostaci predrimske civilizacije, mada je sve to još u fazi ispitivanja, rekao je danas rukovodilac ovog projekta dr Dejan Radičević. - Istraživanja se… »

9 Najčudnijih narodnih verovanja u Srbiji: Ove stvari uradite i zaštitićete se od uroka!

iKragujevac 06.06.2018
Kako god blesavo delovali, imaju opravdanje, i to naučno. Crveni konac, crna mačka, spavanje u hladu oraha – koliko je besmisleno verovati u sve ovo? Koliko ste puta čuli da bi trebalo da se okrenete oko sebe ako vam crna mačka pređe put, po… »