Izvor: Politika arhiva vesti 06.06.2018

Za iluziju druge dimenzije vredi lomiti zube

Politika 06.06.2018
Filip Gajić, osnivač Dorćolskog narodnog pozorišta, govori o predstavi „Snovi Ksenije Petrogradske” i drugim projektima ovog teatra. Ksenija Petrogradska za života je postala legenda. Rođena između 1719. i 1730. godine, nakon udaje i iznenadne… »

Invalidske penzije i dalje pod prismotrom

Politika 06.06.2018
Iako je revizija spornih penzija zvanično završena i ukinuto 360 invalidskih primanja, penzijski fond ima pravo da kontroliše ove prinadležnosti kada god se za to ukaže potreba. Podatak da je Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje zaključno s 31… »

Evroskeptici dobili novu snagu u Italiji

Politika 06.06.2018
Vlada Đuzepea Kontea planira da postane glavni promotor revizije sistema sankcija koje je Zapad uveo Moskvi. Novom italijanskom premijeru Đuzepu Konteu ukazano je poverenje u donjem domu parlamenta dan nakon što je podršku uz ovacije dobio u Senatu… »

Domaru, ovde deca galame

Politika 06.06.2018
Početnička nesnalaženja i nepoznavanje obaveza i ovlašćenja profesionalnih upravnika u stambenim zgradama dovode i do komičnih situacija. Kraljevo – Pod pretnjom novčanih kazni u Kraljevu je ubrzan postupak registracije stambenih zajednica i… »

Trajnost i vrednost koja ne može nestati

Politika 06.06.2018
Još 10 knjiga u ediciji „Deset vekova srpske književnosti“. Novi Sad – Izdavački centar Matice srpske objavio je svoje deveto kolo Antologijske edicije „Deset vekova srpske književnosti“. U novom kolu je deset knjiga odabranih velikana… »

Tvrdi da mu je sin brutalno zlostavljan

Politika 06.06.2018
Utvrđeno da je šestogodišnji dečak povređen, ali ne i kako. – Sud nije odredio pritvoru Zoranu G. Zoran G. (49) koji se tereti da je 3. juna uveče hicima ranio S. J. i K. J. nakon incidenta u parku u Novom Beogradu, u kojem su učestvovali njihovi… »

Povratak školovanih podoficira

Politika 06.06.2018
Ovi đaci uče opšteobrazovne predmete, ali i one stručne, kao što su taktika RV i PVO, bombardersko naoružanje ili napadno-navigacioni sistemi. Stroj mladića i devojaka odevenih u uniforme Vojske Srbije ravna se pred starešinom na betonskom… »

Utrostručen broj donora organa

Politika 06.06.2018
„U Srbiji je u prethodne tri godine utrostručen broj donora organa, ali je neophodno donošenje zakona koji će biti signal da je postignut nacionalni konsenzus o ovoj važnoj temi i da imamo još jednu potvrdu da smo kao društvo položili ispit… »

Živeće stari zanati

Politika 06.06.2018
Za stare zanate ima nade. U to uveravaju nadareni đaci i maturanti „Tehnoart škole za mašinstvo i umetničke zanate”. Oni su priredili izložbu u Manakovoj kući. Publika će do 15. juna moći da vidi učeničke radove koji su nastali u protekle… »

Betoniranje Zlatibora

Politika 06.06.2018
Kako javlja „Politika”, privatni investitor na Zlatiboru zabetonirao je četiri bora kako bi napravio parking ispred novosagrađene zgrade sa apartmanima u Svetogorskoj ulici. Ovo je dobar povod da napišem nešto o stanju na Partizanskim vodama… »