Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 06.06.2018

Rakić: Prete nam napadi širih razmera

Politika 06.06.2018
Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Igor Šoltes poručio je da je stav EU povodom sve učestalijih incidenata, u kojima Albanci napadaju Srbe, jasan i da nadležni organi treba da otpočnu istragu da bi se razjasnilo o čemu se zapravo radi… »

Oštra polemika o „slučaju Omerović"

Politika 06.06.2018
Poslanici SRS zahtevali su da Meho Omerović podnese ostavku i povuče se iz javnosti zbog privođenja na frankfurtskom aerodromu, Milorad Mijatović (SDPS) odgovorio im je da se „zloupotrebljava jedan nesrećni događaj”. Raspravu u pojedinostima o… »

Vulin: Zemlje Balkana hoće da budu zajedno i da žive u miru

Politika 06.06.2018
NEO PERAMOS – Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je na poziv ministra nacionalne odbrane Grčke Panosa Kamenosa, prisustvovao danas Danu visokih zvanica multinacionalne vežbe „SOFEX - Salamis Storm 18” u Neo Peramosu, izjavio je da je… »

Priština i Tirana objedinili carine

Politika 06.06.2018
PRIŠTINA - Kosovski parlament usvojio je sporazum o objedinjavanju carina Prištine i Tirane, javlja portal „Juropijan Vestern Balkans”. Kako navodi, za sporazum je u utorak glasalo 67 poslanika, jedan je bio protiv, dok je jedan bio uzdržan. Portal… »

Han: Dva nova poglavlja za Srbiju nisu nerealna

Politika 06.06.2018
BRISEL - Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han kaže da je Srbija dobro napreduje u pregovorima sa Evropom unijom inače, prema njegovim rečima, ne bi bilo moguće otvaranje novih poglavlja u junu. „Mislim da Srbija dobro napreduje… »

Stefanović: Mentori da kažu, a ne Priština, da neće ZSO

Politika 06.06.2018
Ako je cilj Prištine da na vrlo neozbiljan i neodgovoran način blokira pregovore u Briselu i da nikada ne dođe do formiranja ZSO to treba da kažu ne prištinski funkcioneri nego njihovi mentori koji ih najsnažnije podržavaju u njihovim naporima za… »

Dijalog u krizi, Brisel u tišini

Politika 06.06.2018
Neka se izjasne mentori takozvanog nezavisnog Kosova, poručio je Nebojša Stefanović. Kad već Ramuš Haradinaj javno priznaje da Kosovo nema spoljnu politiku i da „pripada klubu koji vodi Amerika”, treba li rezolutnu odluku Avnija Arifija o… »

Joksimović: Do kraja juna dobre vesti iz Brisela

Politika 06.06.2018
BRISEL - Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da Srbija do kraja juna može da otvori dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom. Ona je, posle sastanka sa komesarom Johanesom Hanom, u Briselu… »